Перший день наметового життя Карплюка під прокуратурою – фото

0

Мер Ірпеня Володимир Карплюк встановив туристичні намети під будівлею прокуратури Київської області.

Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі facebook. Карплюк вважає відкриті проти нього кримінальні провадження прокуратурою Київської обюласті тиском на місцеве самоврядування та політичними переслідуваннями. Як відомо, прокуратура підозрює його в причетності до загибелі людини під час будівництва ЖК “Новатор” у Бучі, яким керував Карплюк.

Разом з Карплюком до наметів прибули його соратники. Зокрема, директор будівельної фірми “Будрегіонінвест”, яка раніше належала дружинам мерів Бучі та Ірпеня, Володимир Співак.

Разом із Співаком Карплюк зпочаткува будівельний бізнес у Польщі, який не вказав у декларації. Окрім того, Співак значиться застпуником Карплюка у партії “Нові обличчя”.

Карплюк зазначає, що в будинку Співака розпочалися обшуки й повідомляє, що Співак є заступником голови партії “Нові обличчя”, замовчуючи про причетність Співака до будівництва.

 

Як відомо з джерел в Ірпінській раді, Співак давній друг Карплюка. Вони не лише разом ведуть бізнес, але й живуть поряд – їхні будинки в Бучі розташовані за одним парканом, а будинки в містечку Марки, поблизу Варшави теж збудовані поряд.

Намет Карплюку допомагав встановлювати Антон Головенко, який займається розподілом квартир і землі для АТОвців.

Антон Головенко приїхав в Ірпінь після війни, сам з Малина, не знаю його посади, але він з міськради не вилазить. Має відношення до Громадської ради та Ради учасників АТО – член групи, яка безпосередньо складає списки людей, яким видають квартири та земельні ділянки. Часто підтримує Карплюка на публічних заходах – та часто виступає з трибуни міськради проти депутатів, які складають реальну опозицію діям мера та проти активістів”, – розповідає про оточення мера депутат Ірпінської ради від ВО “Свобода” Сергій Глиняний.

Намет під прокуратурою встановили не один, а три.

Окрім Співака, підтримати Карплюка приїхав ще один його застпуник по партії – медіаконсультант Сандея Аделаджі Петро Щербина.

Присутній під прокуратурою в зимовій шапці-папасі депутат від “Нових облич” Ірпінської міської ради Максим Плешко, який за рівнем доходів є депутатом-злиднем.

До наметів привезли матраци й подушки.

Також підвезли велику кількість печива, очевидно, мешканців намету буде багато або просто присутні мають хороший апетит.

Серед членів команди Карплюка, які разом з ним вийшли під прокуратуру, депутат Коцюбинської ради – голова фракції “Нових облич” Сергій Даніш, якого підозрюють у викраденні монахинь і який як підозрюваний у цій справі сидів у СІЗО.

Користувачі соцмережі співчувають меру й пропонують йому переміститися його чимшвидше в тепле місце, наприклад, в СІЗО.

В Інтернеті поширюють фотожаби на тему безхатченка мера, який декларує десятки квартир.

В Ірпені команда мера роздає листівки й збирають підписи на захист чиновника.

Нагадаємо, аналогічним чином діяли прихильники підсудного мера Бучі, кума Карплюка Анатолія Федорука. Його прокуратура, як відомо підозрює у розкраданні державної власності та перевищенні службових повноважень. Проте, такі заходи не подіяли на прокуратуру й Федоруку вже вручили обвинувальний акт, з яким  він та його адвокати вже кілька місяців ознайомлюються.

У прокуратурі кажуть, що роблять свою справу і спокійно працюють. Карплюк твердить, що правоохоронці в нього вимагають гроші.

Під прокуратурою депутати Ірпінської міської ради, які опинилися за рівнем доходів за 2016 рік у списку депутатів-злиднів, влаштували дискотеку. Серед танцюристок і дружина депутата-злидня Плешка Марічка Плешко та танцівниця стідії “Жардін де ля данс” Віолета Кременчук, яка незабаром може стати депутатом ради від “Нових облич”.

“Громаді Приірпіння” правоохоронці, які перебувають на місці події, зазначили:

“Карплюк за звичкою черговий раз незаконно зайняв чергову земельну ділянку”.

Найближчим часом “Громада Пріирпіння” очікує на офіційний коментар прокуратури області.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539