Прокуратура повернула держві 15 га ірпінського лісу

0

Прокуратура Київської області попередила можливість забудови 15 га лісового фонду в Ірпені. Про це йдеться на сайті відомства.

Окружний адміністративний суд Києва прийняв відповідне рішення й скасував державну реєстрацію права комунальної власності з цільовим призначенням “для будівництва багатоповерхових житлових будинків та громадської забудови”.

“На підставі заяви Ірпінського міського голови державним реєстратором внесено запис про державну реєстрацію права комунальної власності на земельну ділянку площею 15 га без відповідної правової підстави. Водночас, встановлено, що вказана земельна ділянка на законних підставах перебуває у власності держави та у постійному користуванні ДП “Київське лісове господарство” для лісогосподарських потреб”, – повідомляють у прокуратурі.

“Крім того, мером Ірпеня, всупереч рішення господарського суду Київської області, яким ще у 2012 році повністю задоволено позовні вимоги прокуратури Київської області та скасовано рішення міськради про зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки з “лісогосподарського призначення” на “для будівництва багатоповерхових житлових будинків та громадської забудови” та визнано недійсними видані на його підставі правовстановлюючі документи, повторно подано аналогічну заяву до державного реєстратора”, – додають правоохоронці.

Нагадаємо, 17 січня прокуратурою були проведені обшуки в Ірпінській раді, які стосувалися незаконного виділення 15 га землі в поймі р. Ірпінь.

Як відомо, 11 січня прокуратура провела обшуки та виїмку документів у Ірпінській раді, пов’язаних з будівництвом Центрального парку в Ірпені.

Нагадаємо, 20 грудня меру Ірпеня Володимиру Карплюку було оголошено другу підозру. Прокуратура звинувачує його в створенні злочинної організації (ст. 255 ККУ). Карплюк не взяв повідомлення про підозру з рук прокурора Київської області Дмитра Чібісова й втік. Наступного дня Карплюк пішов у відпустку, в якій пробув більше місяця.

22 січня Карплюк повернувся з відпустки, а 23 січня йому мали обрати міру запобіжного заходу, проте засідання суду не відбулося.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539