Обшуки в Ірпені: незаконне виділення 15 га в поймі р. Ірпінь

0

17 січня прокуратура провела обшуки в Ірпінській раді. Про це на своїй сторінці в соцмережі facebook повідомив мер Ірпеня Володимир Карплюк, який вже майже місяць знаходиться у відпустці.

Карплюк називає обшуки тиском на місцеве самоврядування й вчергове звинувачує прокурора області Дмитра Чібісова.

“Київський обласний прокурор Дмитро Чібісов робить все, щоб керівництво Ірпеня навіть не мало елементарної змоги працювати. Чиниться безпрецедентний тиск в Історії України на місцеве самоврядування. У таких умовах ми не можемо працювати, але й терпіти це теж не будемо. Чібісов є найбільш скандальним та найбільш одіозним прокурором за всю історію прокуратури. Він повинен негайно або припинити цей тиск, або піти з посади. Інакше цього безпредєльщика викине громадськість”, – пише Карплюк.

У прокуратурі повідомили, що обшуки пов’язані з незаконним виділенням під забудову 15 га земель с/г призначення у поймі річки Ірпінь 5-ма рішеннями, по 3 га кожен.

Як повідомила мешканка Ірпеня Михайлина Скорик, обшуки проводять в кабінеті заступниці Карплюка Лідії Михальченко й вона співпрацює зі слідством.

Як відомо, 11 січня прокуратура провела обшуки та виїмку документів у Ірпінській раді, пов’язаних з будівництвом Центрального парку в Ірпені.

Нагадаємо, 20 грудня Карплюку було оголошено другу підозру. Прокуратура звинувачує його в створенні злочинної організації (ст. 255 ККУ). Карплюк не взяв повідомлення про підозру з рук прокурора Київської області Дмитра Чібісова й втік.

Наступного дня пішов у відпустку, з якої не повернувся станом на 16 січня. Замість нього на сесіях головує депутатка Анастасія Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька).

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539