Ошукані діти: Як Федорук попіарився на бюджетних квитках

0

Діти з Бучі не змогли скористатися безкоштовними квитками на каток та атракціони. Квитки роздали як подарунок від Бучанського міського голови Анатолія Федорука обдарованим дітям бучанських шкіл, учасникам олімпіад та малозабезпеченим.

Про те, що квитки – це подарунок від Федорука, написали на офіційному сайті Бучанської школи № 4, директоркою якої є Алла Літкевич.

У новині оприлюднене фото дітей з щасливими обличчями та безкоштовними квитками під заголовком – “подарунок від Бучанського міського голови”.

Квитки вручили дітям як подарунок від Федорука при тому, що на зворотньому боці на них стояв штамп “Служби у справах дітей та сім’ї”.

Батьки пишуть, що прийшли на ковзанку 3 лютого, в суботу, але вона була зачинена, а ковзани вантажили в машину.

В соцмережі facebook бучанці обурюються й пишуть, що не можуть зрозуміти, чому міська влада так вчинила з дітьми.

Бучанець Сергій Мірошніченко, донька якого також отримала квиток, розповідає, що не стали робити трагедії лише через те, щоб не засмутити дитину:

“Квитки дали в соцслужбі на дітей. Ми прийшли, було темно, всі атракціони демонтувалися. Діти відреагували як зазвичай. Вони вже звичні до такого відношення влади до себе. Коли, наприклад, в школі ввели оплату за харчування та відмінили групи подовженого дня, коли школи перейшли на дві або й три зміни навчання. Крайньої у нашого мера немає, це все, за його словами, колективна відповідальність. І нарікайте на самих себе, що не голосували за Віктора Бархоленка“.

“Ми не стали панікувати, щоб не засмучувати дитину й пішли в кафе їсти піцу”, – додає Мірошніченко.

Начальник Бучанського відділу освіти у неділю 4 лютого пояснив стурбованим батькам, що замість розваг на катку та гірці їхнім дітям будуть організовані “змістовне дозвілля в канікулярний час”. А директорка школи Літкевич зазначила, що не бачить трагедії в тому, що діти не змогли скористатися квитками. На питання про те, чому на сайті школи квитки, придбані за бюджетні кошти, видали за подарунок від Федорука, обоє не відповідають.

Як відомо, встановила атракціони та каток у Бучі ФОП Кровкіна Олена Вадимівна.Чоловік Кровкіної – депутат Обухівської районної ради та заступник голови райради Олександр Кровкін.

Платні послуги підприємця Кровкіної Бучанська міська рада рекламувала на своїй офіційній сторінці, називаючи їх “Бучавель”, за аналогією до лижного курорту Буковель.

Як стало відомо з сайту закупівель “Прозорро”, Бучанська міська рада двічі закупляла у ФОП Кровкіна квитки на атракціони на загальну суму майже 400 тис. грн.

Перший договір був укладений 13 грудня 2017 року. Тоді рада закупила 994 квитки на суму 198 800,00 грн.

Другий договір Бучанська рада уклала з ФОП Кровкіна 31 січня 2018 року. Рада закупила 200 квитків, що вп’ятеро менше ніж попереднього разу, на суму більшу ніж за першим договором – 199 800,00 грн.

Згідно договору, послуги були закуплені в рамках програми міської ради “Назустріч дітям”.

“У договорі вказані оглядові лебеді, яких по факту не було, але за них рада проплатила кошти. При чому, проплатила за лебедів в обох договорах. Сума в обох договорах допорогова. Це було зроблено для того, щоб уникнути тендеру. Якщо договір укладений на суму, яка дорівнює або більше 200 тис. грн., мав бути проведений тендер. Фактично, в останньому договорі рада не закупила один квиток. Складається враження, що в другій закупівлі квитків явно намагалися уникнути тендеру. Кількість квитків в договорі номер 6 від 31 січня вказано – 999 штук. Тобто лише 200 грн. (1 квиток) вирішили долю – тендер чи закупівля. Сума “допорогова” по максимуму. Чим обгрунтована кількість 999 штук? Співпадіння? До того ж в описі вказано, що закуповують 200 штук. Що це – маніпуляції чи відношення до оформлення звіту, як до формальності?”, – розповідає багатодітна мама Ольга Продан.

“Цікаво, що вся ковзанка як і минулого року була обклеєна логотипом “Ябучанець”, а по місту розклеєна реклама ковзанки з цим логотипом. Яке вони мають відношення до ковзанки незрозуміло, оскільки квитки були закуплені за рахунок бюджетних коштів. Тобто, на за рахунок коштів платників податків пропіарилися і Федорук, і ті, що називають себе “ябучанцями”, – додає Продан.

Нагадаємо, логотип “Ябучанець” був на ковзанці й минулого року.

Працівники соцзахисту неофіційно пояснили редакції “Громади Приірпіння”, що самі не розуміють, що відбувається і чому дітям не вдалося скористатися послугою, адже самі мають на руках не використані квитки.

 

Фото на кавер: Офіційна сторінка школи № 4

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539