ЦНАП у Коцюбинському: чи треба замінювати документи, якщо приєднатися до Києва

0

Під час обговорень ініціативи мешканців селища щодо приєднання Коцюбинського до Києва, постає питання, чи треба буде замінювати всі документи.

“У Києві замінили назви низки вулиць. По всій Україні відбуваються вибори в десятки територіальних громад. При цьому мешканці не мають бігти до паспортного столу чи ЦНАПу. Заміна реєстрації чи документів відбувається органічно і за необхідністю. Тобто, якщо Вам треба прописатися чи виписатися штамп вже буде новий. Якщо виникне необхідність продати квартиру – то вже їй нададуть нову адресу. Можна змінити документи за власною ініціативою, але так, щоб було обов’язково зробити щось до певної дати, то такого нема,” – розповідає голова регламентної комісії облради Роман Титикало (“Самопоміч”), який є адвокатом.

Зараз мешканці селища Коцюбинське нарікають на незручності і говорять про те, що для оформлення документів їм треба їхати в Ірпінь або Бородянку через Київ. Це додаткові витрати на міжміські перевезення та час.

Найближчий ЦНАП до Коцюбинського розташований у Святошинському районі поблизу станції метро Житомирська, куди мешканці могли б доїхати менш, ніж за пів години.

“Якщо Коцюбинське висловить бажання приєднатися до Києва і на це буде воля громади, то тоді Ви можете з приводу усіх питань звертатися до ЦНАПів міста Києва. У столиці є 10 районних ЦНАПів і 1 міський. В деяких районах є маленьці підрозділи. Прописка і видача внутрішнього паспорту можлива лише у ЦНАПі вашого району. Всі решта послуг надаються в будь-якому ЦНАПі. З огляду на Ваше розташування можна відкривати в Коцюбинському філію Святошинського ЦНАПу. Тоді у Вас на місці буде зручний та швидкий сервіс”, – коментує “Громаді Приірпіння” Наталія Шамрай, Директор Департаменту (Центру) надання адміністративних послуг та Голова Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг.

Якщо Ви бажаєте допомогти активістам з друком інформації до громадських слухань, то просимо Вас надсилати кошти на картку Приватбанк 5168742349662738, оформлену на надійну Олександру Валеріївну Куцан.

Нагадаємо, “Громада Приірпіння” вже оприлюднила низку експертних інтерв’ю, чи є загроза для Біличанскього лісу від приєднання Коцюбинського до Києва. Також оприлюднене інтерв’ю з Юрієм Ганущаком, який розповів про децентралізаційні процеси і який вплив вони будуть мати на Приірпіння.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539