На сесії Бучанської міськради вирішували питання забудовників

0

Після тривалої перерви в кілька місяців все ж була призначена чергова сесія Бучанської міської ради. Попри чутки про розпад профедоруківської більшості (через політичні протистояння в обласній раді між Батьківщиною і БПП), сесія відбулась, а  депутати не розбіглися.

Очевидно, коли потрібно обслуговувати інтереси забудовників, політичні принципи відходять на другий план.

Кількість питань до розгляду просто зашкалювала – їх було 300, з яких 260 земельних, надісланих тільки 18 жовтня після 15.00.

Бюджет Бучі вкотре не дорахувався коштів від пайової участі забудовників

Депутати традиційно зменшили розмір пайової участі більше як на вісім мільйонів гривень за рахунок робіт по дитячому садочку (вул. Б. Гмирі) та по добудові школи № 3. На цій сесії “щасливчиками” стали забудовник Мартинюк – три з половиною мільйони гривень, Ліневич – три з половиною мільйони гривень  та ТОВ “Сарафан” – півтора мільйони гривень.

Дитсадок по вул. Бориса Гмирі,1, який обіцяли відкрити ще у вересні, але цього й досі не сталось, є хорошим прикриттям, за рахунок якого можна списувати мільйони гривень. Напевне, в цьому і криється причина поганого стану речей з освітніми закладами в Бучі, адже велика частина пайової участі зменшується саме за рахунок робіт на будівництві чи реконструкції шкіл і дитячих садочків. Поки населення Бучі продовжує зростати, обіцяних результатів як не було, так і немає.

Депутати від “Свободи” голосували проти зарахування пайової участі виконаними роботами. Всі решта депутатів проголосували “за” протизаконне рішення.

Багатоповерхове будівництво на комунальній землі…

Поки нереалізоване у вересні відкриття дитячого садочку і гімназії припало осіннім листям і, напевне, пролежить під ним до наступного року, Бучанська міська рада вирішила пришвидшити темпи багатоповерхового будівництва в місті. На сесії півгектара комунальної землі за адресою вул. Мозгового, 21 передали КП “Бучабудзамовник” для будівництва чергової багатоповерхівки. Депутати від “Свободи” не підтримали це питання. Решта депутатів, не дивлячись на те, що вони з різних політичних таборів, проголосували “за”.

 

Чи варто хвилюватися інвесторам ЖК “Голд сіті”?

Комунальна земля під ЖК “Голд сіті” змінила орендаря на підставі договору купівлі-продажу об’єкта незавершеного будівництва укладеного між ТОВ “В КВАРТИРІ”  та  громадянином Гребенчуком. На сесії ці зміни було затверджено. Отже, тепер у ЖК “Голд сіті” новий власник, який має добудувати довгобуд в центрі міста, біля міської лікарні.

Тим часом користувачі соцмережі facebook повідомляють, що будівництво на Островського не ведеться.

Як зміна забудовника відобразиться на долі інвесторів – час покаже.

Нагадаю, мова йде про житловий комплекс, який почали будувати на місці, де раніше планували поліклініку. Громада виступила проти цього будівництва й подала до суду.

Як відомо, попередній забудовник Віктор Крупій, з власних коштів оплачував виступ Дзідзьо на День міста Буча у 2016-му році. Це йому обійшлося у 10 тисяч доларів.

 

Автор: Іван Окоєв, депутат Бучанської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539