“Інспектора міста” вразила якість води в Приірпінні

0

Журналісти телеканалу 1+1 та проекту “Інспектор міста” перевірили якість води в Бучі. Вони відреагували на скарги мешканців ЖК “Річ таун”, який, за інформацією ЗМІ, побудували дружини мерів Бучі та Ірпеня – Анатолія Федорука та Володимира Карплюка.

До слова, сам Карплюк зі своєю дружиною віднедавна живе в одній з квартир у цьому житловому комплексі.

Екскурсію до забрудниних фільтрів на воду журналістам влаштував голова ОСББ Олександр Кулібабчук. Бучанці неодноразово піднімали питання неякісної води в Бучі. Про це повідомляла “Громада Приірпіння”.

Фільтри схожі на чорнозем, хоча їх замінюють кожні півтора тижні.

“Це показує, що ця вода технічна, даже хуче чим технічна. Вона ніяк не питна. Купатися не можна. Техніка летить. А потім кому претензії? Водоканалу? Вони дуже козирні, до них підходу немає”, – говорить один з мешканців будинку.

“За таке нада вбивать, тому що травлять народ”, – додає бучанець.

Журналісти поцікавилися в директора КП “Водоканал” депутата Ірпінської ради від партії “Нові обличчя” Олександра Маркушина, чому така брудна вода в місті.

Маркушин переконує, що це все через часті аварії водогону, які нібито трапляються через день.

Маркушин запросив журналістів до себе додому й запропонував скуштувати води, яка тече з його крану. Вода вдома в директора водоканалу виявилася хорошої якості.

Після дегустації води вдома в Маркушина, журналісти разом з ним поїхали до ЖК “Річ таун”, що в Бучі.

Мешканці показали директору комунального підприємства чорні фільтри, через які проходить вода. Маркушин почав переконувати всіх, що це через часті аварії, але мешканці в ці історії не вірять. Така вода в них вже більше 2-х років.

Маркушин не довго спілкувався з мешканцями й не знайшовши відповідей на питання, вирішив піти.

“В квітні-травні побудується станція водопідготовки й знезалізнення”, – пообіцяв Маркушин.

Нагадаємо, будівництво станції знезалізнення мало бути збудоване в Бучі ще перед початком будівництва ЖК “Річ таун”, це було технічною умовою КП “Водоканал” та його попереднього директора Олександра Калашнікова до забудовника ТОВ “Будрегіонінвест”, яким керували дружини Карплюка та Федорука. Але техумови виконані так і не були, а Калашнікова вже нема серед живих.

Як відомо, Маркушин часто бере участь в акціях на підтримку Карплюка та його заступників в робочий час.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539