Мер Ірпеня повернувся до дружини й живе в її квартирі

0

Мер Ірпеня Володимир Карплюк мешкає в одній з квартир в ЖК “Річ таун”. Про це редакції “Громаді Приірпіння” повідомили бучанці, які протягом місяця бачать Карплюка та його родину в Бучі.

Політик оселився в квартирі одразу після повернення з місячної відпустки, в яку пішов після вручення підозри від прокурора Дмитра Чібісова.

“Мер Ірпеня живе на Пушкінській, 3в у квартирі з кінця січня. Живе разом з дітьми та Ларисою Карплюк. Він їздить на пасаті, дружина на червоному ауді. Зранку водій забирає дітей, возить чи в школу чи кудись. Карплюк живе тут з кінця січня. В 7-30 щодня його бачимо, іноді й в робочий час його машина стоїть”, – розповідає мешканець ЖК “Річ таун”, який надіслав редакції фото Карплюка.

Саме в цьому будинку жив прокурор Ірпеня Мирослав Пацкан.

Автомобіль Карплюка Volkswagen passat, куплений у 2016-му році, часто бачать мешканці “Річ тауну” біля будинку.

На цьому авто Карплюк їздить на роботу в Ірпінську міськраду.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2016-го року Карплюк розлучився зі своєю дружиною. За однією з версій, це сталося з метою уникнення конфіскації майна подружжя у разі арешту мера Ірпеня. Саме на колишній дружині Карплюка, згідно декларації чиновника, зареєстровані квартири, будинки та земля.

В декларації Карплюка, станом на 31 грудня, дружина фігурує як член родини, що може свідчити про те, що розлучення фіктивне.

Як стало відомо з реєстру нерухомості, будинок в лісовій зоні Бучі, що був збудований поряд з “Бучанським межигір’ям” комуніста Ігоря Калєтніка у 2013-му році, родина Карплюків продала 28 грудня 2016-го. Реєстрували договір купівлі-продажу у “чорного” нотаріуса Максима Нельзіна, який займався оформленням землі на підставних осіб в межах бучанського лісу.

Згідно декларації політика за 2016-й рік, станом на 28 грудня 2016-го року Карплюк разом з дружиною проживали в будинку, який їм вже не належав.

На згадку про розкішне життя в приватному будинку посеред бучанського лісу Карплюкам лишилися світлини, зроблені на подвір’ї.

Нагадаємо, Карплюк був зареєстрований в Бучі за адресою вул. Польова, 28, кв. 36 разом з забудовницею Наталією Бойчук.

Дружина Карплюка у листопаді-грудні 2016 року придбала два будинки в Ірпені за заниженою ціною – на 44,5 кв.м за 133 тисячі 500 гривень (менше 5 тисяч доларів) та на 56,2 кв.м за 114 тисяч 286 гривень (трохи більше 4 тисяч доларів). Ці будинки розташовані по вул. Грибоєдова, 8 та 8а, неподалік міськради.

За інформацією джерел, зараз на місці цих будинків будується Бізнес центр.

Як відомо, в декларації за 2016-й рік у власності родини Карплюка 9 квартир, 3 з яких у Польщі – власність політика та 5 у Бучі – власність Лариси Карплюк. Одну з них жінка здає в оренду прокурору ГПУ.

Нагадаємо, 23 січня відбулося судове засідання у справі колишньої дружини мера Ірпеня Лариси Карплюк, де адвокат і екс-депутат облради Леонід Танцюра клопотав, аби суд зняв арешт на майно екс-дружини.

Того ж дня Карплюку мали обирати запобіжний захід. Його інтереси в суді представляв також Танцюра.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539