Гостомель: Майже 400 тис. грн в місяць на зарплати працівникам ради

1

Найбільше у Гостомельській раді заробляє головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури Людмила Борисова. За лютий 2018-го року їй нараховано майже 42 тис. грн.

Саме Борисова, яка мешкає в сусідній Бучі, за словами мешканців Гостомеля, готувала до ухвалення злочинний Генеральний план селища та лобіювала детальні плани території з багатоповерховою забудовою.

При цьому, начальнику відділу архітектури Володимиру Єрмолаєву нарахували трохи більше 14,5 тис. грн.

Інформацію про нарахування заробітної плати за лютий 2018-го року надали в бухгалтерії ради на запит мешканця Гостомеля Георгія Сахненка.

Більше 30 тис. грн нарахували головному бухгалтеру ради Аллі Закревській.

Селищний голова Юрій Прилипко заробив за місяць майже 29 тис. грн. У 2016-му році заробітна плата чиновника згідно його декларації становила 131 тис. грн. Тобто, в середньому за місяць у 2016-му році Прилипко отримав майже 11 тис. грн.

У лютому 2018-го року зарплата чиновника зросла у 2,5 рази.

Майже 17,5 тис. грн. заробив перший заступник селищного голови Василь Саєнко.

Керуючій справами та секретарю виконкому Світлані Чечко нарахували за лютий більше 16 тис. грн. Майже стільки ж заробила начальник юридичного відділу Вікторія Чернуха.

Активісти підрахували, що працівники Гостомельської ради обходяться бюджету селища майже у 400 тис. грн.

В соцмережі також пишуть, що працівники ради не відпрацьовують цих коштів, окрім того, отримують земельні ділянки та хабарі.

Як відомо, двох депутатів Гостомельської ради Наталію Черинську та Сергія Чемериса судять за отримання неправомірної вигоди.

Гостомельчанка Олена Герасименко розповідає, як просила зменшити премії та надбавки працівникам ради, щоб надати допомогу онкохворим:

“Я про високу їхню зарплатню знала давно (декілька місяців). На той момент мене вразили премії. Звісно, посадовий оклад не високий. Завжди преміями “врегульовували” зарплату в місцевих органах самоврядування. Але щоб аж так?! Це мене здивувало. Пам’ятаю, коли розглядалося питання визначення суми, передбаченої для надання матеріальної допомоги мешканцям селища, провладні депутати завзято обговорювали на сесії та пропонували передбачити такий собі висновок завідуючого ФАПу та педіатра щодо “серйозності захворювання”. Буцімто, це допоможе визначитися із сумою допомоги. Справді, більшість звернень, саме хворих (часто онкохворі) та на операції. Сума матеріальної допомоги – від 500 гривень. Огидно було дивитися на ту дискусію”.

“Так от тоді, спостерігаючи ті “бідкання” чиновників та депутатів, я не витримала і сказала їм, що знаю, де взяти гроші. А саме, зменшити премії працівників ради! Ну не реально ж, преміювати себе на понад 100% – це верх цинізму! Зарплати працівників ради більші, ніж на виробництві зі змінним графіком. Обуренню присутніх працівників апарату за таку мою пропозицію не було меж! Неначе, я у їхній гаманець залізла… Але, народе, гаманець той – наш! Я вважаю зависокою, таку оплату праці, оскільки не виробляють вони ані продукції, ані інтелектуального скарбу на ці гроші”, – додає Герасименко.

Громадський рух ЧЕСНО наголошує, що в працівників місцевого самоврядування має бути гідна заробітна платня, але працівники ради повинні при цьому працювати в інтересах громади, щоб члени територіальної громади були задоволені результатами роботи і якістю життя в населеному пункті.

1 Comment

  1. Сергей Петелько 22 Березня 2018 at 14:18

    на преміях можна багато зловживань робити….

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539