У Коцюбинському з 26 березня зупиняються човникові електрички

0

Більшість човникових електричок будуть зупинятися в Коцюбинському з 26 березня.

Розклад зміниться 25 березня – за день до нововведень.

До Святошино з Коцюбинського їхати рівно 6 хвилин. Вартість 8 гривень (маршрутка до Академу – 6 грн).

Електрички чисті, нові з достойним рівнем сервісу і комфорту.

Для тих, хто користуватиметься електричкою регулярно можна придбати багаторазовий квиток на 40 поїздок. По суті його вистачає на місяць поїздок туди-назад. Вартість кіитка буде 320 грн. Це так само по 8 грн проїзд, але Ви заощаджуєте найдорожче – свій час зранку і ввечері і можете більше часу присвятити іншим справам.

Можна купувати квитки туди-назад. На завтра, на тиждень. Тут Укрзалізниця пропонує прекрасний вибір сервісу. Особливо важливо це для тих, хто користується ранковою електричкою. О 6:40 каса ще не працює. Тому треба подбати за квиток заздалегідь.

Чому можуть прибрати зупинки човникових електричок?

Якщо не буде якісного пасажиропотоку – цей сервіс для нас закриють. Тому прошу всіх, а це не важко, повісити розклад у себе на будинку та інформацію з графіком, що човникові електрички зупинятимуться вже в Коцюбинському.

Я неодноразово бачила, як на перон залазять люди, не купуючи квитка. Я знаю, як бабусі купують кілька разів пільговий квиток і віддають його родичам, щоб ті їхали безкоштовно. Тут суспільство відповідально має зрозуміти одне – якщо ми не будемо реагувати і казати таким людям, що так робити не можна, то ця безвідповідальна культура буде множитися і зрештою Укрзалізниця припинить збиткову зупинку в “Біличах”.

Що робити, щоб цього не сталося?  

Розвісити оголошення з графіком, популяризувати використання човникових електричок, які заощаджують час і кошти. Чесно купувати квитки в касі, бажано заздалегідь. Попереджати тих, хто хояче їхати “зайцем” та купує пільгові квитки “для своїх”, що через них ми можемо втратити човникові електрички.

А щоб вони зупинялися в селищі – ми 4 місяці штурмували Укрзалізницю.

Як вдалося зробити так, що човникові електрички зупинятимуться в Коцюбинскьому?

У грудні місяці до мене як до голови транспортної комісії Коцюбинської селищної ради звернулися мешканці щодо цього питання. Завдяки коцюбинчанці Ірині Клименко були зібрані підписи по Коцюбинському. Також збір підписів ініціювала і Людмила Буток з мешканцями Залізничної.

Виявилося, що навіть депутату на особистий прийом до Укразалізниці потрапити дуже важко. Я написала низку звернень, пройшла декілька разів всю процедуру переписки, реєстрації, для якої треба приходити в офіс УЗ.

Найгірше було дізнатися, коли ж буде зустріч телефоном. УЗ перкидала з одного міського номеру на інший. І це відбувалося впродовж двох тижнів.

Треба візначити, що не всюди на Укрзалізниці є бюрократична проблема. На місцевому рівні у нас прекрасні працівники.

Ми тісно співпрацювали з керівником нашої станції  “Біличі” Володимиром Васильков, який терпляче консультував мене щодо розкладу та нюансів пасажиропотоку.

Люди фотографували черги та телефонували на “Укрзалізницю”. Це також дало свій ефект.

Переломні зустірч відбулася 15 березня в офісі “Укрзалізниці”, куди потрапити виявилося важче, ніж в Верховну Раду чи Кабмін. Мене прийняли три представники “Укрзалізниці” одразу. Розмова була приємна і конструктивна. За 30 хвилин ми обгооврили всі питання.

Укрзалізниця з місцевими органами влади заключає договори на компенсацію перевезень. І компенсація, яку просять в Укрзалізниці вона підтверджена квитками, на відміну від тої компенсації, яку вимагають перевізники наших маршруток зі стелі, бо квитки вони не видають.

Я пояснила Укрзалізниці, що зараз у нас переворот, незаконне захоплення влади і відтак рада точно не скоро зможе розглянути це питання й в законний спосіб за це відголосувати.

Я також передала підписи зі Склозаводської (Буча). І поянсила активістам, які збирали підписи, що треба, щоб на прийом до Укрзалізниці прийшли предстанвики влади. Я передала всі зразки договорів.

Хочу подякувати абсолютно кожному громадянину, який не полінувався набрати Укрзалізницю, фотографував, збирав підписи. Велика подяка начальнику нашої станції Василькову.

 Авторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань ЖКГ Коцюбинської селищної ради

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539