Гостомель: Депутат Чемерис під нічним арештом та відсторонений від посади

0

Депутату Гостомельської ради Сергію Чемерису змінили час перебування під домашнім арештом. Таке рішення ухвалив суддя Віталій Кафтанов 19 березня, у понеділок.

Про це повідомив мешканець гостомеля Георгій Сахненко.

За клопотанням прокуратури арешт продовжили з 20-ї години вечора до 7-ї ранку із забороною відвідувати Гостомельську раду. Також суд підтримав інше клопотання прокуратури – відсторонення Чемериса від посади головного інспектора з благоустрою Гостомельської ради.

Термін дії клопотань 2 місяці – до 17 травня.

Під час судового засідання було допитано двох свідків у справі – депутатку Надію Дудник та керуючу справами Світлану Чечко.

Дудник підтримала захист Чемериса щодо його невинуватості. Про замовлення проти депутата жінка писала ще на момент його затримання.

У справі лишилося допитати ще 5-тьох свідків. Вони будуть допитані 5 квітня та 7-го травня.

Як відомо, Чемериса підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище у великому розмірі).

Посадовця було затримано 04 вересня 2017 одразу після отримання ним неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Чемерис отримав гроші в розмірі 20 000 гривень за укладення договору щодо розміщення засобів пересувної роздрібної торгівлі в селищі Гостомель. Згідно моніторингу ЧЕСНО депутат потрапив до злиднів.

Як відомо, Чемерис голосував за злочинний Генплан селища, який оскаржується в суді. На сесію він прийшов не дивлячись на те, що за рішенням суду мав перебувати цілодобово під домашнім арештом. Тоді громаді депутат пояснив, що має дозвіл від слідчого. Дозволу він не показував. Наступного дня активісти дізналися, що такого дозволу не існувало.

Раніше Чемерис працював помічником Юрія Прилипка, коли ще той був депутатом Ірпінської ради від Партії регіонів. Про це він розповів депутатам, коли невдало намагався стати заступником селищного голови.

Під час Революції Гідності Чемерис загубив на майдані документи Прилипка, де були проекти дерибану гостомельської землі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539