Як депутат Даніш заробив менше 60 тис грн за рік і став спонсором Діда Мороза

0

Голова фракції “Нові обличчя” в Коцюбинській селищній раді Сергій Даніш (Нові обличчя) за 2017 рік заробив менше 60 тис грн. Про це свідчить його декларація на сайті НАЗК за 2017 рік.

Цей дохід – це зарплата у ТОВ “БІК БлагоБуд”. Це фірма, яка хотіла забудовувати ділянку в Біличанському лісі навпроти 18 школи.

Де проживає депутат – невідомо. Він не зазначив у  себе в декларції жодного житла навіть на праві користування. Тобто, якщо вірити декларції він живе просто неба і не платить ані за оренду, ані за комірне.

У 2016 році він заробив у цьому ж товаристві менше 45 тисяч гривень. Декларація за 2015 рік теж свідчить, що дохід депутата був на рівні 50 тисяч.

Останні роки – це стандартний рівень доходу депутата, який розповідає громаді, що власним коштом багато допомагає селищу.

Депутат їздить на машині, яка в декларації не фігурує і має свою витратну частину – запчастини, бензин.

Попри низькі доходи, депутат регулярно розміщує борди у селищі Коцюбинське. Їх можна побачити на Великдень, до Нового року, Дня селища, 8 березня та інших свят.

Результат пошуку зображень за запитом "Даніш Борди"

Власник бордів – депутат партії Нові обличчя в Ірпінській міській раді Богдан Слюсаренко. Навіть, якщо він надає своєму соратнику борди безкоштовно – друк бордів коштує грошей. А безкоштовне благо від соратника стає конфліктом інтересів, коли на сесії в Коцюбинській слеищній раді треба голосувати за подовження оренди землі депутату Слюсаренку.

Дозвілля депутат проводить у “Адмірал-Клубі” в Ірпені.

Ось ціни в меню, які є на сайті “Адмірал Клубу”.

До Нового року Сергій Даніш забезпечив дітей подарунками та запросив на свято аніматорів.

“Хто в нас сьогодні був в гостях?.. Ялинка! Дід Мороз! Хмарка і Даніш!” – так прокичав дітям аніматор поблизу Будинку Культури в селищі Коцюбинське.

Бюджет на 100 подарунків для дітей може бути 5 тисяч і більше гривень в залежності від ваги та упаковки.

До Нового року дарували школярам телевізори.

На Миколая носив подарунки у дитсадки.

Також була інфомрація про те, що за особисті гроші депутатів в бібліотеку купили монітор, клавіатуру і навіть мишку.

Перед тим Даніш писав, що особисто придбав баян і подарував його. Ціна баянів буває різна. Але хороший музичнйи інструмент для професійної гри коштує недешево.

Раніше давали публічно інформацію про те, що Даніш дав гроші на ремонт класу.

Безымянный

У 2017 році депутат Ірпінської ради Богдан Слюсаренко наголосив, що за особисті гроші куплені два телевізори і принтер і затежив Сергія Даніша.

Подарунки були зроблені і до 1 вересня учням ліцею.

У садок пожертвували 20 стільців.

А тут Данішу вже дякують за мольберти.

За рік до того, до речі, Даніш нібито з власної кишені прибав 10 комп’ютерів школі при зарплаті, яка в рік не більше 50 тис грн.

Депутати Нових облич традиційно не цураютсья на тому, щоб пропіаритися за бюджетні кошти.

На Великдень 2017 року депутату Данішу під час великодньої служби дякував священик за плитку біля церкви.

Ось ціни, які вказані на сайті компанції за 1 м 2 плитки.

Укладання тротуарної плитки коштує десь 100 грн за м2.

Таким чином до прикладу 100 м2 плитки могли обійтися у понад 30 тисяч гривень.

У декларації Сергія Даніша вказано, що він за рік витратив 6 500 доларів своїх заощаджень. Якщо помножити цю суму на курс долара станом на 31 грудня 2017 року, то вийде сума дещо більша 180 тис грн. Разом із заробленими грошима вийде сумарно дещо більше 240 тис гривень на рік. Тобто 20 тисяч на місяць, з яких депутат має витратити кошти на їжу, житло, якого у нього взагалі немає, заправку та ремонт автомобіля.

У декларації за 2014 рік в декларації політика фігурувала донька та дружина. Але в жодній електронній декларації вони більше не фігурують, як і аліменти на доньку. Як виявилося, Даніш позбувся нерухомості – квартири та земельної ділянки – через квартирні оборудки і суди.

У декларації депутата Коцюбинської ради залишається Маузер та годинник Panerai.

ФОТО на кавер: Facebook-сторінка Сергія Даніша.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища Коцюбинське

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539