Коцюбинське виграло суд по котельням у Мастер-Енерго

0

6 вересня в Господарському суді слухалися дві справи. Одна стосувалася міфічної каналізації по вул. Бакала, за яку в нас сумарно вимагають близько 4 млн грн.

У цій справі рішення суду ще немає – слухання справи перенесли на 11 вересня.

Інша стосується рейдерського захоплення котелень громади.

Котельні розташовані по вул. Меблева і по вул. Пономарьова.

Я особисто представляла інтереси громади у двох справах, засідання в яких проходило майже паралельно.

Сьогодні ми виграли суд по котельням. Вони ніколи не будуть майном закритого акціонерного товариства, яке створила попередня влада. Це майно громади і ним і залишиться.

У опонентів 10 днів на подачу апеляції з моменту отримання рішення. Я розумію, що вони тягнутимуть до останнього.

І громада, і депутати, і як як представник інтересів громади в судах збираюся наголошувати в апеляційній інстанції на тому, що рішення треба прийняти до опалювального сезону.

Рейдерське захоплення котелень завдяки злочинній змові з реєстратором комунального підприємства “Готово” поставило під загрозу початок опалювального сезону. Але здавати інтереси громади в угоду монополістам ніхто не збирається.

Я вбачаю у цій змові політичний підтекст і умисел з боку команди мера Ірпеня Володимира Карплюка, який просить “усмирити Коцюбинське”. З 2016 року робилося все можливе і неможливе, щоб зірвати опалювальний сезон в селищі. Блокувалися рішення виконкому, були намагання вивести на монополіста з “Мастер-Енерго” мільйони з бюджету. На нарадах в ОДА цю тезу озвучували саме представники Нових облич – екс-регіонали Дмитро Христюк, який сьогодні підсудний, а також Наталія Семко. Обидва заступники Карплюка через ОДА тисли, щоб вивели гроші стороннім особам – тобто для ТОВ “Мастер-Енерго”.

Але ми втримали опалювальний сезон і в лютому місяці була проінформована прокуратура про те, що гроші громади, які отримувало ТОВ “Мастер-Енерго”, не надійшли як розрахунок за газ “Нафтогазу”. У ТОВ “Мастер-Енерго” пройшли обшуки після мого звернення. Прокуратура подала до суду і заплатила судовий збір. Рада, на чому наголошую, тоді не давала кошти на судовий збір взагалі й я від імені селищної ради була злочинно позбавлена права йти до суду й відстоювати інтереси громади.

Зараз виграний господарський суд. Але за такі злочини, як несплата за газ і привласнення коштів коцюбинців, а також рейдерське захоплення котелень – мають понести відповідальність винні особи. І ця відповідальність має бути кримінальною.

Всіх хвилює, що буде з опалювальним сезоном.

Інформую. Ми докладемо всіх зусиль, щоб виграти апеляцію, бо комунальні котельні не можуть належати сторонім особам. Я не давала і не дам вивести під “Мастер-Енерго” мільйони з бюджету. Натомість пропоную депутатам ради передати опалення нашому комунальному підприємству. На жаль, нове КП попри те, що я це питання ставила кілька разів на голосування, депутати так і не створили. Тому у нас єдиний варінат – УЖКГ “Біличі”. Ми в терміновому порядку запускаємо оформлення ліцензії для комунального підприємства.

Попри те, що я питала публічно депутатський корпус, чи знає хтось, як УЖКГ вивести з мільйонних борів, жоден депутат не дав відповіді, як це можливо. Навіть, якщо буде критичний момент і наше комунальне підприємство не зможе викупити ліміт на газ, то рада своїм рішенням може направити на цю потребу частину бюджету. Оскільки УЖКГ “Біличі” є комунальним підприємтсвом, а не приватним бізнесом, ми, за законом.

Тут уже персональна відповідальність кожного депутата, як він голосуватиме. І громада має слідкувати за поіменним голосуванням. Публічно звертаюся до депутатської більшості і прошу: якщо у Вас є альтернативний варіант щодо опалювального сезону – пропонуйте публічно.

Я дякую прокуратурі, яка подала позов до суду і заплатила судовий збір за громаду, коли не голосували депутати. Дякую також кожному коцюбинцю, який у свій робочий час зодив на суди, зокрема Людмилі Буток, Ірині Латиш та пані Безобчук, які не пропустили практично жодного засідання та мешканям Лісової Ігореві Чижевському, Ользі Костишиній та Дарині Александровій. Дякую депутатам Олександрі Куцан, фракції БПП Олені Сокотюк та Наталії Пилипенко, “свободівцям” Ігореві та Євгену Домбрвоському, Оксані Недашківській, які ходили до суду й обстоювали права виборців.

Щоразу нас стає все більше. І судді не можуть цього не помітити.

Мені дійсно прикро, що депутати, які представляють округи по вул. Пономарьова з Нових облич та деякі депутати-самовисуванці, які разом з Новими обличчями формують депутатську більшість, дружно не ходять ані на суди по каналізації, ані на суди щодо опалення. Більше того, я бачу взаємодію рейдерів з цими представниками громади.

Що стосується каналізації по вул. Бакала, то ми розлядатимемо справу починаючи з 1 інстанції. Більше того, і в цій справі має бути розгляд не лише в господарському суді, а й притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Всі, хто ставив відписи під тим, що каналізація є і сприяв виведенню коштів з бюджету, мають понести покарання.

Авторка: Ольга Матюшина – голова смт Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539