Коцюбинське: Члени ТВК від “Самомочі”, “Опоблоку” та “Радикальної партії” проти відкликання депутата

0

У Коцюбинському більшість членів ТВК не проголосували за відкликання депутата Олександр Хвостенка. Про це “Громаді Приірпіння” повідомила голова ТВК Людмила Демченко. З 11 членів ТВК, які були пристні на засіданні у понеділок, проти відкликання Хвостенка проголосували 6-ро чоловік.

“Люди вирішили відкликати депутата, який не працює на своєму окрузі. Були зібрані підписні листи, також пройшла перевірка підписів, як того вимагає закон. 14 травня ми почали ставити на голосування питання про відкликання Хвостенка за народною ініціативою. Але не всі члени ТВК за це проголосували. Зокрема, члени ТВК від “Самопомочі”, “Опоблоку” та “Радикальної партії” об’єдналися й вирішили ініціативу громади не підтримувати”, – розповідає Демченко.

“Ці члени ТВК почали придиратися до підписних листів і доводити, що при зборі підписів були допущені помилки. Претензії були м’яко кажучи, надумані. Одним не сподобався почерк, іншим – не така ручка, придиралися до граматичних та стилістичних помилок. Загалом, вони засумнівалися в 19 підписах. Коли почали ставити на голосування питання по кожній особі, то більшість членів ТВК вирішили голосувати за список разом. Їхнє рішення було прийняте більшістю голосів”, – додає голова ТВК.

Окрім того, Демченко, на якої відбувся фізичний тиск через її незламну позицію, поскаржилася, що на членів ТВК під час голосування здійснювали психологічний тиск депутати від партії “Нові обличчя”, які прийшли підтримати Хвостенка, Людмила Узерчук, Катерина Корбут-Ющенко, Олексій Зінкевич та сам Хвостенко.

Місцеві мешканці, які вимагають відкликати Хвостенка, розчаровані таким рішенням ТВК.

“Я розчарована, що вдруге думка мешканців округу не була почута. Депутат мого округу жодного разу не звітував, не проводив збори (ось тільки нещодавно були по створенню якогось осередку). Він голосує за ремонт багатоповерхівок, а ось за дороги для приватного сектору – ні. То чиї інтереси він представляє 7 років – мої? Я плачу податки. Кожен день я ходжу на работу і велика частина моєї заробітної плати іде як податок до бюджету. А потім депутат вирішує, куди цим грошам йти далі. Те, як і в чию користь вирішує пан Хвостенко мене не влаштовує. Тому я і підписалась за його відкликання”, – розповідає мешканка Коцюбинського Тетяна Щербакова.

“Сподіваюсь, що врешті-решт наші люди відкриють очі і зрозуміють, що ми заслужили на нормальні дороги, нормальне освітлення і нормального депутата. Головне питання, яке мене вже турбує вже дуже давно – невже Олександру не соромно дивитися в очі сусідам? І як нам кожен день із посмішкою вітатися з ним, а потім їхати по розбитим дорогам на роботу? Вирішуйте самі. У вас є ще останнє право, яке не з’їла корупція – право вибору. Розбиті дороги з бідними депутатами чи депутат, який питає вашу думку, звітує та голосує за проблеми округу та селища”, – додає Щербакова.

Як відомо, членкиня ТВК від “Самопомочі” Ірина Нестеренко намагалася зірвати засідання комісії й погрожувала присутнім зі словами: “3,14здєц вам!” Її слова присутні зняли на відео.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539