Лариса Федорук вимагає гроші за інформацію про свою зарплату

0

Цікаво, що  інформацію про свою зарплату на посаді Ворзельської селищної голови  до березня 2018 року Лариса Федорук надала без умови “матеріального відшкодування”. І навіть ця неповна інформація вражає. А от надавати інформацію про свою зарплату у той час, коли вона з 2011 року за часів мерства Олександра Венгрика була керуючою справами у Ворзелі, Федорук не хоче.

Імовірно тому, що тоді усі зможуть переконатися, що казочки про перебування Федорук при владі у Ворзелі лише 2 роки такий же обман, як і її запевнення, що з Ворзельського бюджету неможливо відремонтувати дитсадок й утеплити школу.

Адже у листопаді 2015 року відразу після свого вступу на посаду голови, чи можливо ще перебуваючи на посаді керуючої справами їй разом з Людмилою Риженко (ще юрист чи вже секретар?) нарахували кожній близько 11 тисяч гривень. Більша частина цієї суми була проведена як “компенсація відпустки”. Тому, мене й зацікавила інформація, яку ж зарплату Лариса Федорук отримувала до свого головування, оскільки Олександру Венгрику, з яким вона фактично помінялась місцями, зробивши вже його членом виконкому, нарахували аж 27 082 гривень в перший місяць перебування Федорук на посаді селищної голови з тим же формулюванням – “компенсація відпустки”..

 

А вже у грудні 2015 року Лариса Федорук виписала собі дві премії, в результаті чого їй було нараховано майже 10 тисяч гривень, що більш ніж втричі перевищило її посадовий оклад.

 

Дійсно, є люди, які думають, що посада керуючого справами  – це просто папки носити. І мовляв Федорук з 2011 року просто папки носила Венгрику, а потім раптово стала “новою владою”. Але матеріальна оплата праці є одним із основних індикаторів статусу працівника. Тому, недарма Лариса Федорук своїй наступниці –керуючій справами Богдані Савицькій, приміром, у червні 2016 року надала окрім премії два(!) види матеріальної допомоги на суму майже 14 тисяч гривень. У результаті їй було нараховано майже 23 тисячі гривень при окладі у 2 199 грн. і 26 копійок.

При цьому, собі та Риженко у жовтні 2016 року Федорук виділила дещо менші розміри матеріальної допомоги, однак, це не завадило нарахувати їм більше 14 тисяч гривень кожній.

Мабуть усвідомивши, що їй мало грошей, Лариса Федорук вирішила попросити собі аналогічний розмір матеріальної допомоги ще й у листопаді 2016 року. Риженко матеріальну допомогу вже не отримала, зате їй була нарахована найбільша серед працівників апарату Ворзельської селищної ради премія.

По кілька премій Федорук повиписувала напередодні нового року, але тут вже доплати були нараховані не тільки їй з Риженко, а й іншим працівникам.

Тенденцію до виділення матеріальних допомог собі та своїм найближчим соратникам Лариса Федорук продовжила і у 2017 році. У квітні та ж сама Савицька отримує більше 8 тис. грн. матеріальної допомоги, усього їй було нараховано 14 627 грн. (при окладі у 2 459 грн).

У червні вона знову отримує більше 7 тис. гривень матеріальної допомоги, а всього їй було нараховано більше 17 тис. грн. На фоні Савицької Федорук цього разу “обділила” себе  – їй нарахували 12 482 гривні.

Але в липні Лариса Петрівна вже влаштувала атракціон щедрості за кошти ворзельського бюджету.

Вона умудрилась своєму юристу Володимиру Левчуку за відомі лише їй заслуги при його окладі у розмірі 3 200 грн нарахувати 35 635 грн. (!). Для цього вона виписала йому дві матеріальні допомоги більше 10 тис. грн. кожна. Собі Лариса Федорук розпорядилась нарахувати цього разу 19 355 гривень, випросивши у себе ж матеріальної допомоги і у цьому ж місяці на суму майже 10 тисяч гривень.

А у листопаді настав час клянчити матеріальну допомогу вже заступнику Ворзельської голови Сергію Мостіпаці, який хвалився тим, що був успішним бізнесменом, і прийшов на посаду заступника не заробляти гроші, а з чистими намірами, оскільки, мовляв, грошей він вдосталь заробив як підприємець. Разом з премією Мостіпака наклянчив на понад 25 тисяч гривень на місяць.

У грудні Лариса Федорук як і попереднього року нарахувала більшості своїх наближених підлеглих  щедрі премії, а кому не вистачило й матеріальну допомогу. Більше 20 тисяч гривень нарахували Богдані Савицькій, Марині Бабієнко,  Ларисі Федорук, Людмилі Риженко, Сергію Мостіпаці.

Виходячи з наведеного ще більше стає цікаво, чому Лариса Федорук відтягує час надання відповіді про свою зарплату на посаді керуючої справами при селищному голові Венгрику та нараховані кошти у березні та квітні уже 2018 року.

Але ще більш показовим є факт, що Федорук фактично відмовляється надавати інформацію про зарплати працівників Ворзельського УЖКГ, який очолює Олексій Бабієнко –  голова бюджетної комісії та чоловік одного з найбільш високооплачуваних працівників апарату селищної ради Марини Бабієнко. При цьому її мати Ганна Калініченко є підлеглою її чоловіка на посаді доглядача кладовища, відповідно, її зарплату Федорук також відмовляється оприлюднити. Як відомо, Лариса Федорук із своїми підконтрольними депутатами регулярно виділяє  матеріальну допомогу з селищного бюджету нібито на покращення якості послуг Ворзельського УЖКГ.

При цьому послуги не покращуються, навіть новий сміттєвоз, який нещодавно придбали за кошти селищного бюджету, не змогли запустити надавати послуги відразу після придбання.

Тому цікаво, чому Федорук так завзято приховує заробітні плати працівників Ворзельського УЖКГ, надаючи при цьому такі кумедні відповіді, аналогічні її відповідям на інформаційний запит телеканалу “Україна”.

За що ж Федорук виписує собі премії та виділяє собі ж матеріальну допомогу?

Можливо, вона ефективно господарює, поповнюючи селищний бюджет? Але ні, у нас є інші дані з цього приводу.

Стан зі сплатою пайової участі забудовниками та надходження за оренду комунального майна є документально підтвердженими самою ж Федорук фактами її нікчемного господарювання.

Можливо, вона хоч і слабенький господарник, але просто їй подобається виділяти матеріальну допомогу таким же як вона нужденним людям? Ось інформація із цьогорічного звіту Федорук про матеріальну допомогу жителям Ворзеля за 2016-2017 роки.

А ось інформація про матеріальну допомогу жителям Ворзеля за 1 квартал 2018 року.

Думаю, це можна залишити без коментарів. Фінансові апетити Федорук і її наближених разюче контрастують на фоні тих сум матеріальної допомоги усім іншим мешканцям Ворзеля.

Жадібність Федорук дійшла межі, коли вона пафосно вітаючи учасників ліквідації аварії на ЧАЕС,  привітала їх лише папками з подяками. Як на мене, то вищою мірою ганьби є те, що Лариса Федорук не виступила з ініціативою матеріальної допомоги для ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Може вона очікувала, що вони будуть у неї клянчити матеріальну допомогу так само як “успішний бізнесмен” Мостіпака?

До речі, якщо Лариса Федорук за інформацію про свою зарплату вимагає 318 гривень, то Мостіпака за інформацію, на якій підставі було витрачено кошти з Ворзельського бюджету на знесення споруди, яка знаходилася на балансі “Укразалізниці” вимагає 26 гривень 40 копійок.

Невже вони настільки збідніли? Чи може намагаються перед процедурою приєднання до Бучі нажитися навіть на таких коштах?

 

Автор: депутат Ворзельської селищної ради Максим Нікольский

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539