У сільраді Підгірців активісти побили голову за зміни до Генплану на користь забудовників

0

Сесія сільради Підгірців в Обухівському районі перейшла в штовханиною та сварки. Тамтешні активісти вимагали від депутатів скасувати зміни до Генплану, за якими частину села планується забудувати багатоповерхівками. Про це повідомляє “5 канал”.

“Своїми змінами до Генерального плану вони 50 гектарів землі на торф’яному болоті виділили під висотне будівництво. Під 9+ поверхів… А в чому проблема? В тому, що село Підгірці – це зона стихійного лиха, де знаходиться сумнозвісний полігон №5 твердих побутових відходів, куди з усього Києва десятиліттями звозиться сміття”, – розповідає народний депутат України 7-го скликання Едуард Леонов.

Активісти вимагають скасувати зміни. Кажуть, їх внесли на закритому засіданні без будь-яких громадських обговорень. Натомість в сільраді запевняють – землю забудовникам надали законно.

“Це ділянки приватних власників, які бажають використовувати їх під інше цільове призначення. Сільська рада, не перешкоджаючи цьому, надала право змінити цільове призначення. В чому порушення?.. Звичайно, передбачені об’єкти соціальної інфраструктури – школа, садок, паркінги”, – розповідає сільський голова Сергій Кравченко.

 

Прихильники майбутнього будівництва сподіваються, що завдяки цьому в селі зрештою з’явиться нова школа та дитсадок. Утім, будівництво підтримують не всі мешканці Підгірців.

“Це буде завантаження людьми наших трас, лікарень, шкіл – у нас не вистачає місць. Я проти багатоповерхівок. І дуже багато людей проти”, – розповідає місцева мешканка Вікторія Хохлата.

Тим часом активісти акцію протесту завершувати не планують. Кажуть – пікетуватимуть сільраду, доки скандальні поправки не скасують.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539