Запобіжний захід по Мельничуку – застава понад 200 000 гривень

0

Суддя Шевченківського районного суду  25 травня присудив запобіжний захід мешканцеві Ірпеня Євгену Мельничуку.

Підозрюваний у хабанрництві може вийти під заставу у розмірі 211 400 грн. Про це “Громаду Приірпіння” повідомив депутат облради від Свободи Ігор Домбровський, який перебував у суді:

“Засідання затягнулося до 22:10. Захист зробив спробу відвести суддю Левицьку. Відвід розглянув інший суддя і відхилив. Сторона захисту вимагала медичного обстеження Мельничука, який нібито був побитий під час затримання. Безрезультатно клопотали, щоб Мельничук був переведений до захисника. Він в клітці просидів все засідання. Сторона захисту долучила документи, що в Мельничука багато малолітніх дітей та на утриманні перебувають батьки. Захист просив допитати дружину Мельничука, яка могла дати своєму чоловіку хорошу характеристику. Це клопотання також відхилили.”

Повний текст ухвали буде готовий 30 травня 2018 року. Тримання під вартою за відсутності застави діє до 22 липня 2018 року.

“У суді я зустріла депутата Свободівця Ірпінської міськради Сергія Глиняного, який сказав, що він приїхав на слухання відносно Мельничука, бо він не вірить у все це і у нього є багато запитань. Нібито треба мельничука підтримати і витягти з цієї халепи, а потім вже “гнати в шию”, – розповідає депутатка Коцюбинської слеищної ради Олена Сокотюк, яка теж приїхала до Шевченківського суду.

“Ще він сказав, що зустрів у суді дружину Мельничука і та йому повідомила, що вчора з обшуками приїздили з СБУ. Вона їх впустила без жодних санкцій і показала все, що просили. Вона зауважила, що Мельничуука захищає державний адвокат. Ні Стогова, ні інших адвокатів Нових облич не було. Тобто, колеги з Нових облич не поспішають допомагати Мельничуку”, – наголошує Сокотюк.

Також депутатка зауважила, що в суді вона зустріла адвокатесу, яка веде справи “Майстер-Енерго”.

Завтра, 26 травня, о 9:00 в Шевченківському суді відбудеться суд по обранню запобіжного заходу для депутата Коцюбинської селищної ради Миколи Єременка. Засідання перенесли у зв’язку з тим, що адвокат Єременка висловив недовіру судді.

З слів очевидців, Єременко, як і Мельничук, в суді поводили себе зухвало.

“Єременко сказв: “Вітання Ользі Черваковій (нардеп БПП – прим. ред.)“, – розповідає Домбврський.

Нагадаємо, 24 травня Миколу Єременка та Євгена Мельничука затримали за отримання неправомірної вигоди. Як підніше повідомила “Громаді Приірпіння” селищна голова Ольга Матюшина, за голосування бюджетних питань у Коцюбинській селищній раді Микола Єременко та ще 4 депутати вимагали хабар у розмірі майже 200 тисяч гривень. Цю інформацію пізніше підтвердила прес-служба СБУ, працівники якої проводили спецоперацію.

7 березня Микола Єременко став самопроглошеним селищним головою Коцюбинського. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради Віктор Анісімов.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Більше того, декларація НАЗК свідчить, що доходів у депутата нема кілька років поспіль. При цьому він дозволяє собі відпочити в Єгипті та Карпатах.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539