Єременка взяли за моєю заявою. Скільки хотіли депутати за розподіл бюджету?

1

Депутати звикли, що за голосування в раді вони отримують вигоду. По всій країні більшість депутатів йдуть до влади не просто так.

Одна з вигод – бронювати собі ділянки і вести бізнес на землі громади, сплачуючи копійки в бюджет і здаючи потім землю в суборенду. Так отримуються прибутки завдяки доступу до розподілу ресурсу громади. Тобто йде кришування свого бізнесу, а не представництво інтересів громади.

Інша вигода – це отримувати гроші за голосування важливих питань – зміна цільового призначення землі, землевідводи, підряди і т д. Так виживають ті депутати, в декларації яких нема доходів. Чорний нал – відкати за голосування.

З лютого місяця депутат Коцюбинської ради Микола Єременко сказав, що він хоче за розподіл бюджету гроші. Він наголосив, що з ним разом в так звану третю силу входять ще 4 депутати (всього 5 з Єременко) і, якщо кожному з них заплатять, вони готові “докинути” 5 голосів за розподіл бюджету. 

Що ж такого страшного було в тому бюджеті, за який не хотіла голосувати депутатська більшість? А нічого такого. Треба було купити трактор, щоб чистити дороги взимку.

Результат пошуку зображень за запитом "Коцюбинське Трактор"

Треба було купти сміттєвоз, щоб вивозитисміття, яке вивалюється з сміттєбаків, хто б не був керівником УЖКГ, треба поремонтувати дороги, які вже як решето – я водій і чудово розумію, що ситуація з дорогами нестерпна.  

Тобто, щоб людям купити трактор і чистити дороги, щоб людям поремонтувати дороги, щоб змінити цільове призначення землі під стадіон для дітей треба КУПИТИ голосування депутатів.

Щоб купити – треба мати кошти.

Попри те, що всі думають, що за нами стоять якісь страшні бізнесмени-забудовники, ми фандразимо на все – сцену для дітей на 1 червня.

Просимо гроші на паспорти для котелень, крутимо солодку вату на лед-ліхтарі й робимо їх навіть з старих каністр.

Єременко оцінив підписи під голосуванням своєї третьосильної команди у… 50 000 доларів. Саме стільки вони хотіли за те, щоб підняти руки і голосували за те, що потрібно громаді.

Ні для кого не секрет, що в Матюшиної таких грошей немає. Єременко просив дати ці кошти або підрядами (давати так звані відкати з підрядів), або платити за консалтингові послуги… Зрозуміло, що бюджет у нас заблокований. Але тих, хто дуже хотів отримати кошти, такі проблеми як заблокований бюджет не лякали. Єременко, який вважає, що він є секретарем, був не проти розрахуватися за каналізацію по вул. Бакала, яка не працює. І після цього він міг би отримувати бюджетні кошти…

Але поки бюджет заблокований жити якось треба… Коштів у Матюшиної, звісно немає, але вони є в СБУ, яке має виявляти хабарників. І саме до них я звернулася із заявою, щоб вони справедливо притягували до відповідальності тих, хто саботує розподіл бюджетних коштів і вимагає за розподіл податків неправомірну вигоду.  

Наприкінці лютого схема Єременка почала накриватися. Люди розпочали процедуру відкликання депутата Віктора Анісімова. А це означало, що пакетна дія могла бути ослаблена. І тут спрацював інший інтерес – мера Ірпеня Володимира Карплюка

У часі відкликання Анісімова збіглося з проведенням громадських слухань щодо приєднання до Києва. Наголошую, що провести слухання – це була ініцатива громади і, згідно з Статутом, – мій обов’язок реалізувати це право. З урахуванням того, що в слуханнях взяло участь майже 1350 коцюбинців – люди цього дійсно чекали.

Команда Карплюка пообіцяла Єременку за те, що мене знесуть 20 тис у.о. У домовленостях брали участь депутати Нових облич Ірпеня та Коцюбинського. Найактивніші. Але грошей Єременко так і не отримав за переворот і йому довелося шукати засобів для існування. Всі ж знають, що в нього в декларації немає ані копійки офійного й чесного доходу.

Тут і спрацювала історія з правоохоронцями, які під виглядом бізнесу готові були брати продажних депутатів на неправомірній вигоді.

Бізнес, як правило, щедро платить за вирішення своїх проблем. На псевдосесї всі бачили, як депутатська більшість голосувала пайову “Атланту” при тому, що ті ж такі депутати були проти того, щоб її зараховувати, коли раніше питання стаивлося на голосування. І це все відбувалося під аплодисменти Олександра Шубіна – менеджера “Атланту”, який в 2015 році балотувався від Нових облич до Ірпінської ради.

Ціна наших продажних депутатів на ринку після прес-конференції із догхантером Святогором суттєво впала.

Відповідно мова вже йшла не про 50 000 доларів. А про 200 тис грн. По 10 тисяч – хотіли як абонплату для 5 депутатів щомісяця. І ще 150 за те, що відголосують нарешті питання, які були такими важливими для громади – дороги, трактор, сміттєвоз, зміна цільового призначення землі під стадіон для дітей. Коли треба голосувати собі за ділянки – то в депутатів завжди стає голосів… Але просити гроші, щоб відголосувати за зміну цільового призначення під стадіон для дітей… Це в голові не вкладається.

Частину грошей витрачали на відпустки, частину, як мене інформували мої джерела, на потенційну розбудову партійних осередків “Самопомочі”. Мешканець Ірпеня Євген Мельничук і Микола Єременко перебували в переговорному процесі з “Самопоміччю”. Це могли побачити всі тоді, коли була зроблена на початку січня заміна членів ТВК від “Самопомочі”. Третьосильники мали плани на франшизу Самопомочі і фракцію партії в Коцюбинській раді.

Франшиза мала б спрацювати як золота акція за часів комуністів в парламенті. Щиро сподіваюся, що “Самопоміч” мала нагоду оцінити, що і Мельничук, і Єременко – це несусвітні пройдисвіти.

Просили гроші? Отримали!

Я казала і продовжую казати: за корупцію буду садити своїми ж руками. Навіть якщо для того, щоб з нею покінчити, доведеться боротися роками.

Звертаюся до депутатської більшості. Може, годі фотографуватися на фоні ремонту дороги, який робить “Атлант”, може годі фотографуватися на доріжці, яку робить “Атлант”, який має свої інтереси в нашому селищі і це бізнес-інтерси… Люди ж все розуміють.

Не хочеться розподілити ці 30 мільйонів і зробити дороги в селищі, купити трактор, щоб ми не шкребли дороги старим ковшем, щоб Ваші онуки сказали: “Знаєш, який в мене був дідо? Знаєш, яка в мене буда бабця?”

Днями в раді знову проводили слідчі дії після перевороту. Ми відновлюємо документообіг. Сподіваюся, що коли буде готовий порядок денний і проекти рішень до наступної сесії, депутати зберуться і згуртовано проголосують за ремонт доріг, трактор, сміттєвоз…

Або назвуть громаді публічно свою ціну – скільки треба заплатити, щоб піднялася рука за суспільноважливе питання.

І на останок, якщо хтось з депутатів буде брати гроші за голосування… Навіть, якщо в того, хто давав раніше гроші і все до того сходило з рук… Подумайте, а може, це чергова спецоперація правоохоронців і той, хто давав раніше, робить це для того, щоб отримати менший строк і співпрацює з слідством. Ніколи не знаєш.

А межі нацпарку – Біличанського лісу – ми винесемо в натуру. І тоді цікавіть забудовників до селища Коцюбинське різко згасне.

Авторка: селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина

1 Comment

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539