Активісти Осокорків привітали забудовника жалобним вінком

0

“У забудовника луків на Осокорках сьогодні день народження, тож ми прийшли його привітати. Побажання у нас залишилися незміними – зберегти унікальний ландшафт заливних луків та чистих озер. Жодного будівництва південніше Колекторної, – говорить активіст Віталій Сірко “Громаді Київщини”. – Подарували вінок. Нас підтримали друзі з Національного корпусу, озера Святище та Качиного”.

Нагадаємо, вже не перший рік люди протестують проти будівництва 43-х багатоповерхових панельних будинків на ділянці на лівому березі Дніпра – житлового масиву “Патріотіка”, вимагаючи створення екопарку “Осокорки”.

За словами місцевих активістів, така забудова приведе до неминучого транспортного колапсу, адже виникне навантаження на район у вигляді 100 тисяч нових мешканців, та матиме екологічні наслідки – під загрозою знищення єдина зелена зона у районі.

 

“Ми маємо унікальну мережу каналів, озер, луків, які розташовані в межах міста, уздовж однієї з найактивніших транспортних артерій. Правильно розпорядиться такою можливістю і зробити з цього рекреаційні зони, місця відпочинку – це те, на чому можна буде формувати повноцінний рівень інфраструктурного розвитку цієї частини міста”, – пояснював раніше співзасновник ГО “Екопарк Осокорки” Максим Стравінський.

“Сьогодні аркадівці захвилювались, визвали поліцію – два наряди. На місце приїхав заступник голови Дарницької поліції та приватна охорона. Ми спілкувались з місцевими мешканцями, що проходили поруч, роздавали інформаційні буклети з планом майбутнього Екопарку та зробили кілька написів фарбою біля входу», – додає Віктор.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539