Звіт депутата Коцюбинської ради Наталії Пилипенко за 2017-2018 роки

0

Мене обрано членом  постійної комісії   з питань планування, бюджету, фінансів та цін.

З моменту обрання  з липня 2016 року по жовтень 2017 року як член секретаріату ради у мене було додаткове навантаження – я вела протоколи  пленарних засідань сесій Коцюбинської селищної ради.

Протягом каденції мною написано 27 актів обстеження житлових умов з них: 15- необхідних для призначення субсидії, 2- акти  переселенцям, 10 людей отримали матеріальну допомогу згідно  соціальної програми, яку розробили і затвердили для розподілу бюжетних коштів.

Депутатську діяльність  нової каденції почала з проблемної ділянки, а саме  ремонт пішохідного переходу між будинками 28 та 16 по вул. Пономарьова, який був розпочатий ТОВ “Будівельна компанія  МВ”.

Без імені

Працівники компанії працювали в  накидках з символікою “Нових облич”, але як тільки виборчий процес закінчився роботи були зупинені з невідомої причини.

Без імені

Мною було написане звернення щодо встановлення пішохідного переходу, тому що на той час було зруйновано декілька ділянок покриття із-за несправного 10 тисячного кабелю струму. Лише в листопаді 2017 р.  на сесії, де були присутня велика кількість мешканців і виступали мешканці більшість відголосувала за виділення коштів на ремонт доріжки.

Восени в четвертому під’їзді  будинку сталася пожежа, декілька поверхів залишились без світла. Мною було придбано кабель на три поверхи та переноски для мешканців і передано працівникам  жека для прискорення вирішення тимчасового відновлення  світла в квартирах. Написане депутатське звернення щодо виділення коштів з бюджету для швидкого вирішення питання щодо повного відновлення подачі електроенергії, а також проведений контроль за виконанням даних робіт.

Восени я звернулась в УЖКГ “Біличі” з проханням перевірити навантаження електропроводки, бо за декілька тижнів вона горіла в декількох місцях  будинку. Після перевірки комісією стану електропроводки і невтішних висновків, мною написано звернення в УЖКГ і в лютому  проведено повну заміну галетних вимикачів на нові сучасні двополюсні вимикачі, шинки та ден-рейки, які також виконують і захисну функцію.

Також написано депутатське звернення щодо перерахунку за електроенергію в місцях загального користування в період з 8 липня по 4 грудня 2016 року, оскільки після пожежі мешканці не отримували дану послугу.

3 травня 2017 року мною було подано депутатське звернення щодо проведення ремонтних робіт на трьох поверхах, де відбулася пожежа. УЖКГ не відреагував належним чином посилаючись на відсутність  робітників, але ними було  запропоновано мешканцям самим знайти людину, яка б зробила даний ремонт, при цьому заключивши договір ЦПХ. Робітниця надала дані для заключення договору і приступила до виконання ремонтних робіт в жовтні листопаді 2017 року.

Ремонтні роботи зі свого матеріалу були виконані вчасно і прийняті працівником УЖКГ Леонідом Куликом і складений акт виконаних робіт, але договір з УЖКГ не був оформлений вчасно з невідомих мені причин. Відмова банальна, бо Олексій Зінкевич, з його слів, боявся, що “ваша команда” припише йому мертвих душ.

Дивно, що раніше така ситуація, коли він масово заключав договори ЦПХ на роботи, які не виконувались, його не лякала. Сподіваюся, що керівництво УЖКГ “Біличі” все ж таки знайде вихід з ситуації, яка склалась, прийме роботи, які були виконані з матеріалу мешканки якісно та вчасно і будуть оплачені, бо кожна праця згідно чинного законодавства має бути оплачена.

У січні місяці згідно закону “Про доступ до публічної інформації” звернулась з інформаційним запитом до компанії “Укропт “Мастер-Енерго” з проханням надати інформацію, скільки коштів вони отримали від споживачів за послуги з опалення надані в смт Коцюбинське за 2016 рік, яку суму отримали від держави як компенсацію за субсидії. Відповідь компанії була незрозумілою, в ній йшлося, що така інфомрація є чомусь конфеденційною. Вочевидь, їм є що приховувати.

В лютому написано звернення щодо внесення змін до проекту рішення “Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в смт Коцюбинське”, в результаті чого були зменшені ставки податку для об’єктів житлової і не житлової нерухомості.

Відповідно до депутатського звернення від 23.12.2016 р. щодо встановлення огорожі навколо дитячого майданчика було закладено в бюджет 2017 року сума 18000, 00 гривень на придбання огорожі. Харківський завод металевих конструкцій ім. Фрунзе виготовив продукцію,  яка знаходиться на складі компанії, як тільки будуть розблоковані рахунки ради і сплачені кошти ми зможемо отримати металеву огорожу для встановлення на дитячому майданчику.

В березні 2017 р.  мною було написано депутатське звернення щодо дотримання та забезпечення чистоти та порядку прилеглої території, в результаті разом з жеком ми висадили дерева на раніше прибраній ділянці від гранітних плит.

Студенти допомагають поливати, багато дерев прижилось, серед них сосни і дубок, берези і липи. Для відпочинку не достає лише лавки.

Дерева висаджували повторно восени 2017  там, де вони не прижилися.

Навесні 2018 року організували полив дерев, які ми висадили разом з УЖКГ, перекопали і спланували прибрали прилеглу територію біля тротуарної  дорожки, яку взимку відновили.

Посіяли траву, укріпили схил бетонними загорожами. Разом зі студентами провели толоку вздовж залізничної колії. Засмучена тим, що вже за тиждень побачила гори сміття на цій доріжці. Шановні мешканці хочеться нагадати вам чисто там не смітять, а не там де прибирають. На наступному тижні ми починаємо обкладати плиткою будинок в місцях, де вона відвалилась і не тримається.

Два роки поспіль разом з волонтерами висаджуємо клумбуна в’їзді в селище.

На жаль, депутати не голосують за виділення коштів на озеленення селища. Ми робимо це своїми силами.

Разом з депутаткою Ліною Радудою організовували толоку по прибиранню доріжки вздовж залізничної колії, розвозили землю і сіяли траву по селищу та висаджували квіти біля будинків, зупинок, висадила  живу огорожу вздовж доріжки по вул. Пономарьова.

На виконання доручення виборці кВ. 38 ініціювала обрізку дерев і вирізання кущів навколо будинку , розчистили дорожні знаки. Провели чистку кущів і дерев вздовж залізничної коліі, залучивши засуджених з виправного центру.

В квітні 2017 року мешканці звернулись з прохання відновити аварійний бордюр біля будинку №28, після мого звернення роботи виконані жеком вчасно і швидко.

Мною було написано дві характеристики на жителів округу у відповідні органи.

24 квітня мною було подане депутатське звернення до селищної ради щодо встановлення стовпів освітлення вздовж залізничної колії, оскільки велика кількість мешканців щоранку і щовечора проходять по цій небезпечній темній ділянці на електричку, на роботу, заводять і забирають дітлахів з дитячого садочка.

Голова підтримала звернення і внесла в порядок денний дане рішення,  за яке проголосували депутати пі тиском громади.  В квітні місяці мені вдалося домогтися відновлення доріжки-переходу від залізничної коліі до центральної дороги біля виправного центра, яке Атлант при прокладанні мережі зруйнував і обіцяв відновити, але після звернення Радуди Л. №19 від 12.10.16 р. пройшов рік.

В травні 2017 р. після депутатського звернення в УЖКГ щодо проведення комісійного обстеження підвальних приміщень, комісійно провели обстеження і склали акт недоліків, які сподіваюсь будуть усунені, оскільки було написано ще два депутатські звернень поспіль з проханням усунути недоліки, які вказані в акті.

Також було встановлено лічильник води  на магістраль поливного водопроводу для прання килимів мешканцями будинку.

В червні 2017 року провели покос амброзії на звернення мешканців біля будинків на округах.

Забетоновано місце для сміттєвих бачків на прохання двірника.

На прохання мешканців проведені зварювальні роботи труби за ТП, яку використовують для чистки килимів.

У жовтні 2017 року звернулась на ПрАТ “Атлант” з проханням підняти рівень дороги біля заправки, де в’їзд на ДОК, оскільки після того, як вони засипали щебнем свою ділянку тим самим піднявши рівень, вода почала заливати дорогу і тротуар, діти і дорослі не могли перейти цю ділянку і машини заливало водою. На звернення, яке було зареєстровано раніше №19 від 12.10.16 р.  Атлант не відреагував. Разом з працівниками УЖКГ ми дотискали це питання, але сподіваємося, що за  ремонт головної вулиці селища все таки проголосують депутати.

В листопаді 2017 року звернулася на гарячу лінію Київобленерго в зв’язку з тим, що дах на ТП знаходився в аварійному стані і зливні труби були забиті, то вода протікла на обладнання, в результаті чого трапився вибух і знеструмлення масиву. Сила громади має велике значення, бо після мого прохання підсилити мене дзвінками на гарячу лінію, пообіцяли протягом двох тижнів почати ремонтні роботи. Правда лише після півтора місяця переговорів  дах таки накрили.

В грудні 2017 р. встановили загальнобудинковий лічильник газу. Це питання  контролювала мешканка першого під’їзду пані Наталя Бельзо, яка поінформувала мешканців будинку і слідкувала за встановленням лічильника. Самоврядування може бути ефективнм лише коли кожен долучається і допомагає.

Також в грудні місяці було написано звернення з проханням передбачити кошти в сумі 45 000 гривень на реконструкцію дитячого майданчика.

Під час Дня захисту дітей я збирала кошти на ремонтні роботи в нашому будинку. Зібрали приблизно 1 500 гривень. Мені допомагали діти, зокрема сини Циганенків.

Мною написано депутатське  звернення на селищну раду з проханням передбачити кошти на науково-технічне обстеження та технічну оцінку стану, комплексне обстеження, надання рекомендацій щодо стану будинку №28 по вул. Пономарьова.

Авторка: Наталія Пилипенко, депутат Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539