Гостомель: На захист лісу приїхав Масі Наєм, поліція вилучила 8 бензопил

0

Будівельники продовжують незаконну вирубку лісу в Гостомелі на Свято-Покровській. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив громадський діяч Віктор Бархоленко, якого викликали 23 липня на допит у поліцію як свідка.

“Я був там під час вирубки як свідок тиждень тому. З того часу, за словами слідчого, вирубку вони зупиняли тричі. Останній раз – цієї ночі – з 22 на 23 липня. Працівники поліції вилучили з цієї ділянки вже 8 бензопил в якості речових доказів, але арешт на ділянку досі не накладено”, – розповідає Бархоленко.

Бархоленко у поліції розповів, що згідно ст. 3, 7 Лісового кодексу України – ліси України є національним багатством та незалежно від того на землях яких категорій з основним цільовим призначенням вони зростають та незалежно від права власності на них, мають обмежене експлуатаційне значення та перебувають під охороною держави.

“Обґрунтування для клопотання про накладання арешту на цю ділянку має бути вкрай просте й зрозуміле. Гостомельска селищна рада не мала жодного законного права розпоряджатися землями Держлісфонду, а виконком Гостомельської ради розпоряджатися та приймати рішення на зняття та знищення лісів 1 категорії захищеності, які є власністю держави”, – переконаний Бархоленко.

Незаконна вирубка лісу продовжується не дивлячись на те, що на сесії Гостомельської ради 19 липня депутати вирішили призупинити дію містобудівних умов, виданих для будівництва ТЦ в лісі.

Це сталося після виступу на сесії рідного брата нардепа Мустафи Наєма юриста Масі Наєма. Він приїхав на запрошення місцевих активістів, зокрема, Антона Кудінова, які виступають проти незаконної вирубки лісу.

Наєм в своєму виступі підкреслив, що селищний голова екс-регіонал Юрій Прилипко безпосередньо причетний до незаконної зміни цільового призначення земельної ділянки, вкритої лісом.

“Аналізуючи позицію Прилипка можна сказати, що він особисто зацікавлений в цьому будівництві. На сесії він виступив як адвокат забудовника. Він сказав, що там приватна власність і нічого вже зробити не можна. Радник Прилипка заступник президента ГО “Агенція розвитку Гостомеля” Ростислав Скуратівський, який керував вирубкою лісу й побив активіста, депутатам з насмішкою заявляв, що це рішення для нього не буде мати жодного значення й він буде й далі рубати ліс”, – розповідає як було на сесії депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Дочка Прилипка депутатка та президент ГО “Агенція розвитку Гостомеля” Надія Дудник, яка довгий час спекулювала та піарилася на питанні створення парку та паркового ансамблю в цьому лісі, на сесію, де розглядали питання вирубки, не прийшла”, – додає Марчук.

За годину до сесії стало відомо, що Тетяна Маринюк та Світлана Чечко відкликали свої заяви на землю. Як відомо, цим членам ГО “Агенція розвитку Гостомеля” на сесії Гостомельської ради мали видати земельні ділянки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539