У Гостомелі забудовники змінюють призначення землі під збудованими висотками

0

На сесії Гостомельської ради депутати розглядали питання про зміну цільового призначення землі під ЖК “Авіатор” та “Гостомельські липки”.

Примітно, що обидві житлові комплекси вже майже збудовані, в них продаються квартири.

Представники ЖК “Авіатор”, який будує в гостомельському лісі наближений до екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка забудовник Антон Мирончук, звернулися до депутатів з проханням змінити цільове призначення землі під їхніми висотками з особистого житлового будівництва на багатоповерхове.

За це рішення проголосувало 20 депутатів й воно було прийняте.

А ось екс-заступнику Гостомельського голови забудовнику Андрію Друзенку, який будує ЖК “Гостомельські липки”, на сесії пощастило менше.

За зміну призначення землі з підсобного селянського господарства під багатоповерхове будівництво проголосувало лише 12 депутатів і рішення прийняте не було.

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук переконаний, що за такі дії забудовників повинна бути відповідальність:

“Я так розумію, що це будівництво взагалі незаконне. Як їм могли видати містобудівні умови для будівництва висоток, якщо в них земля не відповідає цільовому призначенню? Стосовно ЖК “Гостомельські липки”, то це дуже грубе порушення, оскільки на с/г землях взагалі заборонене будь-яке будівництво. Двічі представник забудовника звертався на сесію з цим питання і двічі було недостатньо голосів. Я вважаю, що це яскравий приклад безкарності, який провокує подальші порушення забудовником. До слова, саме на будівництві цього об’єкту нещодавно загинула людина, а про результати розслідування досі нема жодної інформації”.

“Має бути відповідна реакція контролюючих органів. Повинне бути звернення селищної ради, наприклад, до ДАБІ, має бути якась відповідальність. Але працівники селищної ради замовчують, відповіді на це питання не дають й далі виносять на розгляд сесії поки воно не “пролізе”. Традиційно голосує “за” команда Прилипка. Я не тішу себе ілюзіями, що цей будинок буде знесено, хоча за законом, мала б бути саме така відповідальність але повинно бути хоча б якесь покарання для забудовника, щоб надалі унеможливити подібні порушення”, – додає Марчук.

За словами Марчука, яскравий приклад того, що подібні питання можуть “пролізти” на сесії ради – це голосування за зміну цільового призначення землі під ЖК “Авіатор”.

“Забудовники ЖК “Авіатор” теж кілька разів подавали питання зміни цільового призначення на сесію. Але раніше голосів не вистачало й питання не проходило. Що могло змінитися зараз? Тут напрошується висновок, що депутатів могли “мотивувати”, щоб вони проголосували за це питання. Очевидно, що з цими незаконними забудовами в селищі відбувається збільшення населення, збільшення навантажень на інженерні мережі, на соціальну інфраструктуру. Словом, ми далі йдемо шляхом урбанізації, заявленим правлячою родиною. Страшно подумати, що чекає на селище років через 5″, – резюмує Марчук.

Фото на кавер: Юрій Прилипко

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539