На будівництві у Гостомелі загинув будівельник

0

9 травня на будівництві ЖК “Гостомельськькі липки” по вул. Остромирській у Гостомелі загинула людина. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив заступник начальника поліції Ірпеня Сергій Жабченко.

“Як нам повідомили, на будівництві впав будівельник. Його доставили в лікарню. Але врятувати його не вдалося. Він помер в лікарні. Про причини поки сказати нічого не можу, з’ясовуємо обставини”, – розповідає Жабченко.

Як відомо, цей житловий комплекс будує компанія “Друзі Девелопмент”, президент цієї компанії – Андрій Друзенко, екс-заступник Гостомельського голови Юрія Прилипка, на якого були покладені надії з будівництвом садочку та школи.

Друзенко член виконкому Гостомельської селищної ради, де в розділі посада значиться – забудовник.

Це не перший трагічний випадок на цьому будівництві. У 2016-му році будівельний кран впав на будинок культури 4 леви і розтрощив дах та частину приміщення. Тоді прокуратура відкрила провадження за ст. 272, ч.1 Кримінального кодексу – порушення техніки безпеки на виробництві під час виконання робіт з підвищеною небеспекою.

На момент початку будівництва серед засновників ТОВ “Гостомельські липки” числилася донька Прилипка депутатка Гостомельської ради Ольга Прилипко та син юристки КСП “Бучанський” Лариси Павлюк Ростислав Павлюк, який є власником земельної ділянки, де ведеться будівництво.

Гостомельчани неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування з проханням пояснити законність робіт на території поряд з будинком культури. Але результату не було.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія ТОВ “Друзі Девелопмент” визнана банкрутом. Розпочато процедуру ліквідації підприємства, про що внесена інформація до державного реєстру юридичних осіб.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539