Запобіжний захід для Прилипка – застава та заборона виїзду за кордон

0

Голосіївський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу меру Гостомеля екс-регіоналу Юрію Прилипку. 

Його зобов’язали сплатити заставу 552 тис. грн. та здати закордонний паспорт.

Прокурор Київської місцевої прокуратури вимагав покарання у вигляді застави, що дорівнює вартості нанесених збитків – 730 тис. грн.

Проте суд прийняв рішення зменшити цю суму майже на 200 тис. грн.

Прилипко приїхав на суд у супроводі свого радника Ростислава Скуратівського та двох адвокатів – депутата Бучанської ради від “Батьківщини” Ігоря Козака та Миколи Манькова.

Як стало відомо, саме кандидатуру цього чоловіка на сесії Гостомельської ради, запланованій на 30 серпня, Прилипко буде пропонувати на посаду свого заступника.

 

 

Перед судом на нього вже чекала група підтримки з числа “отаманів козачих військ”. Керував групою, як він сам назвався, верховний отаман Олександр Левандо.

Нагадаємо, прокуратура підозрює Прилипка у кількох злочинах. Йому інкримінують підробку документів та розтрату бюджетних коштів.  22 серпня Прилипку було вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України. Ці злочини передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна та забороною займати керівні посади строком на 3 роки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539