Меру Гостомеля Прилипку вручили повідомлення про підозру

0

Гостомельського селищного голову екс-регіонала Юрія Прилипка, який переховував на своїх складах автопарк Януковича, прокуратура підозрює у кількох злочинах.

Йому інкримінують підробку документів та розтрату бюджетних коштів. Про це “Громаді Приірпіння” повідомили джерела у правоохоронних органах.

22 серпня Прилипку прокурором прокуратури міста Києва було вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

У підозрі йдеться про те, що Прилипка підозрюють “у розстраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах та у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, які спричинили тяжкі наслідки”.

Таким чином, Прилипко наніс збитків місцевому бюджету під час асфальтуванні доріг у селищі Кооперативом “Асфальтобетонщик” та ТОВ “Асфальтобетонщик” на суму близько 800 тис. грн.

Санкція ч. 2 ст. 366 передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Санкція ч. 5 с. 191 – карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 25 липня в кабінеті Прилипка, у будинку, де мешкає він та його дочка депутатка Надія Дудник та на складах співробітниками СБУ спільно з прокуратурою були проведені обшуки.

Вони пов`язані з фактами нанесення збитків селищному бюджету Гостомеля в особливо великих розмірах під час прокладання асфальтного покриття в селищі ТОВ “Асфальтобетонщик”. Договір з цією фірмою був укладений радою на майже 2 млн грн.

Фото на кавер: Ірпінь онлайн

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539