Третій рік Прилипко обіцяє садочок у Гостомелі – будівництво зупинилося

0

Вже третій рік мер Гостомеля Юрій Прилипко обіцяє побудувати в селищі дитячий садочок. Ця проблема стоїть дуже гостро в Гостомелі. У існуючих двох садках групи налічують до 50-ти дітей. Вихователі прямо кажуть батькам, що для їхніх дітей не вистачить не лише ліжок, а й місця для ліжок.

У 2017-му році Прилипко обіцяв відкриття двох дитячих садочків у Гостомелі – по вул. Свято-Покровській та Остромирській. Однак, до першого вересня 2018-го року новий дитячий садочок у Гостомелі так і не з’явився.

На сьогоднішній день ми маємо два довгобуда замість садочків. Обіцяний садочок на Свято-Покровській перетворився на Центр розвитку дитини. Так вирішив забудовник, який проводив його реконструкцію.


На реконструкцію Центру розвитку дитини на 105 місць по вул. Свято-Покровська, 73-є витрачено 18 млн грн (кошти забудовника, який планує зарахувати 18 млн в пайову участь), загальна вартість проекту 56 млн грн. Вартість створення одного місця згідно проекту складає 533 тис. грн. Це рекорд по Україні.

На будівництво дитячого садочка на 140 місць по вул. Остромирській, 37-а витрачено 10 млн грн бюджетних коштів, загальна вартість будівництва 48 млн грн.

Протягом останніх трьох місяців роботи на об’єктах не ведуться. Для завершення будівництва на сьогодній день необхідно 76 млн грн, це два бюджети Гостомеля. Про сьогоднішній стан і якість будівництва взагалі мовчу.
Куратором будівництва даних об’єктів є радник селищного голови Ростислав Скуратівський, який не несе жодної відповідальності. Хто відповість за зариті в довгобуди і вкрадені мільйони гривень?
Скільки мешканці Гостомеля будуть терпіти і мовчати?

Нагадаю, ще перед виборами у 2015-му році Прилипко обіцяв піти з посади, якщо не збудує дитячий садочок у Гостомелі. 

Ці обіцянки Прилипко дав провладному ЗМІ за кілька днів до виборів у 2015-му році:

“У разі мого обрання на посаду селищного голови розпочну будівництво на другий день після затвердження на посаді!” та “Я не буду триматися за владу. Якщо посяду місце селищного голови і за три місяці нічого не зроблю, то сам напишу заяву й піду у відставку”.

Автор: Юрій Марчук, депутат Гостомельської ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539