В очікуванні вироку: яке рішення ухвалить суд щодо МАФу-церкви УПЦ МП біля Нацмузею

0

У понеділок, 10 вересня о 15.00 Окружний адміністративний суд міста Києва може ухвалити рішення щодо позову про скасування реєстрації будівлі церкви на території Національного музею історії біля фундаменту Десятинної церкви вул. Володимирській, 2. Про це повідомив народний депутат Ігор Луценко.

Слухатиме справу суддя Євген Аблов. Він виносив десятки сумнівних рішень. Зокрема, у справах Насірова чи “рюкзаків Авакова”. А ще фактично дозволив “беркуту” розігнати Майдан у ніч з 10 на 11 грудня.

“Кількамісячний судовий марафон має фінішувати. Міністр культури Євген Ніщук пообіцяв бути на суді”, – сказав він.

“По-перше, саме Міністерство відповідає з охорону особливо цінних історичних земель, котрі їм ввірені. По-друге, музей – це одна з тих найважливіших для нашої державності установ, котра підконтрольна Мінкульту. По-третє, Міністерство культури бере участь у цьому процесі. На нашій, звісно стороні, отож ми розраховуємо, що наша спільна з урядовими структурами робота дасть плоди”, – пояснив Луценко.

Він нагадує суть справи: “Якщо коротко, то право власності на МАФ на території Національного музею історії України було злодійськи зареєстровано одним несумлінним реєстратором. Цього реєстратор не мав права робити, бо йому дали документи на три контейнери (я не жартую, так там і було написано) площею 60 м2, а він зареєстрував право власності на капітальну споруду площею 133 м2. Обман очевидний”.

Власником будівлі виявилась релігійна громада Української Православної Церкви Десятинний храм Різдва Пресвятої Богородиці у Шевченківському районі Києва. Про це йдеться у рішенні Шевченківського районного суду від лютого 2012 року.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539