Депутата Єременка Нові обличчя випхали з суду, а його адвоката суддя заспокоювала Нацполіцією

0

9 жовтня в Київському окружному адміністративному суді відбулося судове засідання під головуванням судді Світлани Харченко. Суд заслухав справу за позовом Коцюбинсько селищної голови Ольги Матюшиної, яку депутати вдруге спробували незаконно зняти з посади голови.

“Перед судовим засіданням, буквально на кілька хвилин в коридорі суду з’явився депутат Коцюбинської ради Єременко, який самопроголосився головою селища, та його подільник, мешканець Ірпеня Євген Мельничук. Їх обох вже судять за хабарництво але депутатська більшість вирішила, що Єременко, який виступає стороною у справі, в суді краще не показувати. Його видворили в ліфт і він поїхав геть”, – розповідає депутатка Коцюбинської ради Олена Сокотюк.

Судове засідання розпочалося з того, що суд з’ясував чи є предстваники всіх сторін.

“З якогось дива юрист Єременка Стогов, який перебував разом із Новими обличчями у захопленій раді, почав виступати з місця і не реагував на те, що на початку засідання до розгляду його клопотання  він – вільний слухач, поки суд не надасть йому статусу сторони у справі. Аргументи судді юрист Стогов не сприймав і їй довелося оголосити перерву. Депутати Нових обличь в присутності секретаря суду почали питати скільки селищна голова заплатила за вирішення цього питання і виглядало це просто як правове невігластво”, – Ірина Федорів журналіст і мешканка селища Коцюбинське.

“Суддя повернулась, викликала представника поліції і наголосила, що у разі необхідності  Стогова, який не розуміє процедуру, просто виведуть силою, якщо він продовжить заважати судовому процесу. Після розгляду клопотання Стогова суддя його задовольнила і по процесу Стогов отримав право виступати як сторона. Навіщо було влаштовувати цей цирк і чому заховали Єременка, як сторону у справі – це загадка. Невже кандидат юридичних наук Даніш, юрист Євстєфєєв не могли підказати Стогову процедуру судового розгляду”, – додає Федорів.

Юрист Єременка заявив клопотання про відвід судді. У ньому він наголошував на тому, що про попереднє засідання Єременко не був повідомлений належним чином, а Коцюбинську селищну раду неправомірно представляв юрист Коцюбинської селищної ради Володимир Гальчевський.

Суддя Харченко продемонструвала в матеріалах справи повідомлення, як були напрвлені і депутату Єременку і Коцюбинській селищній раді і наголосила, що Єременко так і не забрав повідомлення на пошті.

“Хто підписує зараз рішення ради?”, – допитувалась у юриста Єременка суддя Харченко.

Стогов відповів, що це немає ніякого значеня і запевнив, що Єременко є секретарем ради.

“Оголошення судді Харченко відводу це ніщо інше, як затягування часу, бо депутати не бажають працювати і роблять все щоб блокувати роботу під час опалювального сезону. Депутат Єременко прекрасно знав про дату засідання. В день, коли воно відбувалося, я бачила його разом з іншими депутатами Новх обличь в Київраді, коли депутати Київради підтримали звернення до Парламенту щодо приєднання Коцюбинського до столиці. Я перепитувала Єременка чи буде він на суді. Він не з’явився. Сьогодні він теж був у суді , а на засідання його не пустили”, – зазначає Ольга Матюшина.

“Мені зрозуміло чтому Стогов уникав відповіді на питання судді, хто підписує зараз рішення ради. Буквально вчора вони провели псевдосесію, на якій головував Даніш, а не Єременко. Вони самі вже заплутались у своїй паралельній реальності”, – додає Матюшина.

Суддя Харченко не задовольнила відвід і тепер, згідно з процедурою, клопотання Стогова має розглядати інший суддя і ухвалити відповідне рішення.

Зауважимо, що депутат Назарук також хотів увійти, як сторона у справі, що представляє Коцюбинську селищнк раду. Його клопотання відхилили, оскільки рада це колективний орган і один депутат не може його представляти.

Нагадаємо, 24 травня Миколу Єременка та Євгена Мельничука затримали за отримання неправомірної вигоди. Як пізніше повідомила “Громаді Приірпіння” селищна голова Ольга Матюшина, за голосування бюджетних питань у Коцюбинській селищній раді Микола Єременко та ще 4 депутати вимагали хабар у розмірі майже 200 тисяч гривень. Цю інформацію пізніше підтвердила прес-служба СБУ, працівники якої проводили спецоперацію.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539