Біличанський ліс рубають з боку Гостомеля – вже знищили 2 сосни

0

Незаконні рубки в Нацпарку 7 грудня помітив помічник нардного депутата Володимира Ар’єва.

“Зрізали дві сосни. Я йшов на роботу і побачив на дереві чоловіка. Зараз слідчо-оперативна група Ірпінської поліції переписує номери бензопил. Два дерева зрізав Ірпінський зеленбуд. Це ділянка за межами Гостомеля, де свого часу Гостомельська рада, як і Коцюбинська рада, видали ділянки і акти права власності на землю. Правоохоронці звертатимуться до суду з клопотанням про арешт”, – розповідає помічник нардепа Олександр Новицький.

“Приїздив Власенко, який раніше був слідчим, а зараз є заступником начальника слідства в Ірпені. Він сказав, що ось цей чоловік в зеленій куртці це заступник голови Ірпінського  зеленбуду – Олійнич”, – розповідає Новицький.

Редакція “Громади Приірпіння” про незаконні рубки повідомила прокуратура області та прокуратуру Ірпеня.

На місце рубки оперативно приїхали працівники НПП “Голосіївський”, зокрема Олександр Соколенко.

“Зараз має під’їхати поліція Київська. Тут чоловік в чорній куртці, який називає себе власником. Він не представився. Каже це моє, це моя приватна власність. Зараз каже тебе спакує поліція – ти зайшов на мою приватну власність. Згодом він сказав, що він представник забудовника. Оригіналів документів не має. Стало відомо, що ділянка куплена в сина екс-депутата від “Батьківщини” Пєшого. Його питають, яку силу мають копії, де вказано, що це територія Гостомеля, якщо це територія Києва? Ділянка зараз обнесена парканом. Чекаю на поліцію і ми напишемо заяву”,- розповідає Соколенко, заступник начальника Біличанського відділення НПП “Голосіївський”.

Нагадаємо, в 2008 році Гостомельська і Коцюбинська ради незаконно вивели в приватну власність ліс І категорії столиці. Активісти домоглися, щоб ліс захистили найвищим природоохоронним статусом Нацпарку. 1 травня 2014 року був підписаний президентський указ. Але межі нацпарку не винесли в натуру і це створює загрозу для існування зелених легенів Київщини.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539