Такою Бортницьку станцію аерації ви ще не бачили (ФОТО)

0

Фотограф Наталія Колісніченко зробила серію фотографій біля Бортницької станції аерації. На них засніжений канал та десятки птахів – чаплі, качки, рибалочки та інші.

“Я сьогодні опинилась наче у зимовій казці. Фото не передають сяючої краси того пухнастого снігу та мерехтливого інею. Глибоку тишу порушували лише пташині голоси та скрипіння снігу під ногами. А місце це називається канал Бортницької станції аерації”, – написала вона.

Як відомо, станція – це комплекс інженерних споруд, обладнання та комунікацій, призначений для повного біологічного очищення стічних вод Києва від забруднювальних речовин та обробки затриманих механічних решток.

Учений-орнітолог і палеонтолог, науковий співробітник відділу палеонтології Національного науково-природничого музею НАН України кандидат біологічних наук Вадим Яненко розповідає, що на берегах каналу Бортницької станції аерації можна побачити залітні й навіть екзотичні види птахів. Вода у цій водоймі ніколи не вкривається льодом – навіть у найлютіші морози, чим і приваблює різних пернатих. Наприклад, каролінську качку. Її природний ареал – Північна Америка, але зустрічається в культурі по всьому світу, зокрема й у середземноморському регіоні. А також качечку-мандаринку. Зустрічаються там крижні, які, тисячами здіймаючись у повітря, створюють неймовірне видовище, та рибалочка – дрібний птах, що полює на риб.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539