Чому на Генплані Ірпеня нема приватного сектору – відповідь у facebook директора “Діпромісто”

0

Прочитала на сайті “Громади Приірпіння” відкритого листа  Миколи Дзюби до перших осіб держави про те, що його приватного будинку нема на оновленому Генплані Ірпеня й не можу мовчати. Пресують людину дуже підлими методами. Судячи з того, що відповіді від канцелярії Президента чи Прем’ера не опубліковані – таких немає. Маю здогадку, чому.  

Дзюба пише про  “посильну допомогу” забудовникам від київських чиновників, зокрема, працівників інституту “Діпромісто”. Перевірила цю інформацію і о чудо! Здогадайтеся, з ким дружить у соцмережі Фейсбук директор інституту “Діпромісто” Іван Шпилевский? Не важко здогадатися, – з одним із забудовників, який будує ЖК Мюнхаузен 2, Віталієм Зорею.

Які ще можуть бути питання, чому проектний інститут не побачив приватний сектор біля табору “Зоркий” в Ірпені саме там, де Зоря та його фірма Domira-developmen планує будівництво висоток?

Хлопці хочуть заробити. І заробити по-крупному – на цілому висотному житловому масиві, який при наявності садибної забудови просто не дозволять будувати, згідно нових ДБН.

А тут такий друг Шпилевський сидить не задіяний у схему, чому б не зацікавити його – Ірпінь місто райдужних перспектив і швидкого заробітку для потрібних владі людей.

В Ірпені і не таке бувало. У 2016 році влада слідкувала за старою бабкою, що жила по вул. Ватутіна,1. Благородно чекали поки вона помре, щоб її ділянку віддати під забудову. Робила вигляд, що доглядає. Аж тут звідкись взялися далекі родичі-спадкоємці. То не тітушки прискакали розбиратися, а помічники місцевого депутата впали у істерику.

Дивно, що про кричуще беззаконня оповіщені перші особи держави, а також в.о мера Ірпеня  і ніхто не реагує. Навіть перед виборами. Які самовпевнені хлопці. Ось така порука. Зоря дружить із Шпилевським, а Шпилевський – “людина Прем’єра” чи ще когось у вищих ешелонах влади.

Найсмішніше, що в цей час на сторінці пана Шпилевського висить заклик зам міністра Мінрегіонбуду Лева Пархцваладзе до боротьби в судах з забудовниками, які дискредитують нові державні будівельні норми (ДБН), згідно яких не можна будувати висотки в кварталах приватної котеджної  забудови.

Пан Шпилевськуий там виступає в унісон з замміністра. І взагалі весь час на передку боротьби за комфортніше життя громадян.

Але в Ірпені, вочевидь, ситуація інша – тут друг Зоря попросив очистити ласий квартал від котеджної забудови, то як відмовити? І стоїть так бідний пан Шпилевський на шпагаті. Чи довго простоїть?

Авторка: Анна Шаповалова, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539