Суд по каналізації на Бакала: Даніш зливає справу – громада протидіє

0

9 січня відбулося засідання у справі щодо каналізації на Бакала. У суді прокуратура вимагала таки провести експертизу, представники підрядника наполягали, що справу треба закрити, оскільки депутат Сергій Даніш вже перерахував всі гроші з бюджету. Селищна голова Ольга Матюшина, яку незаконно вп’яте усунули з реєстру, наполягала на тому, що каналізація не працює і результати експертизи важливі, щоб притягнути до відповідальності винних осіб.

На засідання приїхали мешканці селища Коцюбинське, зокрема і ті, що проживають в приватному секторі і добре знають, що каналізація не працює.

Як виявилося, третій самопроголошений голова Коцюбинського Сергій Даніш анулював всі доручення, які юристам давала обрана громадою селищна голова Матюшина і до суду прийшов юрист Стогов, який в інших справах представляє інтереси депутатів ради Миколи Єременка і Сергія Даніша.

Стогов зазначив, що чи призначати експертизу – нехай вирішує суд, а він наголошує на тому, що всі необхідні матеріали, які треба для вивчення справи вкрала з ради, як він переконаний, Матюшина.

Суддя вирішила заслухати Матюшину під час засідання.

“Я наголосила на тому, що для нас важливо, щоб експертизу провели. Не може бути так, що “Крайбуд” як підрядник вимагає мільйони за неробочі каналізацію і не надає для експертизи всі документи. Це нонсенс. За що тоді просять з бюджету гроші? Так, гроші дійсно перерахували вже з бюджету завдяки Данішу та бездіяльності правоохоронної системи, але експертиза нам потрібна, оскільки винні у виведені бюджетних коштів зрештою мають відповісти за свій злочин перед законом і громадою. Тим більше, що експертиза в кримінальному провадженні вже проведена”, – наголошує селищна голова Матюшина.

Щодо звинувачення в крадіжці документів, то Матюшина попросила Стогова в суді надати звернення до “Крайбуду”, де селищна рада намагається відновити документообіг і перепитала, чому він не ознайомився з матеріалами справи, які є зокрема і в кримінальній справі, що розслідують правоохоронні органи.

Депутат облради від “Свободи” Ігор Домбровський акцентує увагу на тому, що зараз намагається уникнути відповідальності не лише колишній заступник селищного голови Петро Пушанко, а й чинна керуюча справами облради екс-регіоналка Наталія Семко.

“Це справа, яку не довела до кінця тогочасна депутатка облради Наталія Семко. Вона засвітилася на етапі оформлення цього проекту, а коли виникла проблема – вона самоусунулася. Тоді Семко була членом екологічної комісії облради. Це людина наближена до кривавого екс-регіонала Анатолія Присяжнюка. Є питання не лише до Семко на обласному рівні, а й до тогочасного профільного департаменту ОДА. Виглядає так, що це була організована злочинна схема. Це не лише в Коцюбинському, але й по Київській області”, – наголошує Домбровський.

Наступне судове засідання відбудеться у господарському суді 18 січня.

Після засідання мешканці приватного сектору оточили юристів “Крайбуду”, зокрема Ольга Габрик, яка прийшла на засідання в хутрі.

Ольга Габрик, щоб вийти з суду довелося просити про супровід. Зрештою працівник суду вивів її з будівлі.

Нагадаємо, за часів головування в Коцюбинському екс-регіонала Вадима Садовського були підписані договори з двома підрядниками “Глосар” та “Крайбуд” для прокладання в приватному секторі каналізації.

Відрізок робіт зумисно був поділений на два задля уникнення тендерної процедури. Коли головою стала Ольга Матюшина її попередили про те, що гроші доведеться віддати. Двічі перед експертизою по каналізації її усували з посади в незаконний спосіб.

Після першого перевороту Юлія Главацька, яка самопроголосилася головою навесні 2016 року віддала гроші з бюджету підряднику “Глосар”.

Тоді каналізація, яка нібито була зроблена, витікала назовні. Колишній заступник Садовського – Мацепа наголосив Матюшиній, що каналізація ніколи не зможе працювати, оскільки побудована неналежним чином.

Влітку 2018 року, коли УЖКГ “Біличі” захопив його колишній очільник Олексій Зінкевич коштом УЖКГ “Біличі” він врізав глуху каналізацію в мережу найближчої багатоповерхівки. На суді представник підрядника “Крайбуд” посилався на слвоа Зінкевича, що каналізація справна і питань до неї немає.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539