Гостомелю підписали межі без Біличанського лісу

0

6 лютого Київська обласна держадміністрація затвердила межі Гостомеля. До складу селища не увійшов Біличанський ліс.

Далі ці межі мають затвердити депутати на сесії Київської облради.

Як відомо, ще у 2011 році за каденції Анатолія Кириченка Гостомельська рада роздала земельні ділянки в Біличанському лісі, який межує з Гостомелем.

Цю схему тоді контролював депутат Ірпінської ради від БЮТ Валерій Пєший, який обирався в Ірпінь від Гостомеля й мав приймальню за однією адресою з одіозним екс-“регіоналом” Юрієм Прилипком, який зараз є мером Гостомеля.

Прокуратура Київської області у 2015 році заявила до Ірпінського суду 10 позовів про визнання недійсними рішень Гостомельської селищної ради і вимагала повернути державі лісові землі національного природного парку “Голосіївський”, а це 1,5 га земель лісового фонду вартістю понад 7 млн грн.

Не дивлячись на позови прокуратури, в Біличанському лісі з боку Гостомеля продовжуються вирубки та встановлення будівельних парканів.

Нагадаємо, Гостомельська селищна рада разом із Коцюбинською селищною радою самовільно розширили межі селищ і роздали ділянки столичного лісу депутатам, їхнім родичам та підставним.

Активісти та “Громада Приірпіння” ведуть боротьбу за збереження цього лісу майже 10 років і домоглися того, аби президент підписав указ і 1 травня 2014 року надав лісу природоохоронний статус нацпарку.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539