До ІІ туру в голови ОДА вимагаємо повернути стаціонар та зробити ремонт дороги

0
9 квітня разом з представниками громади, депутаткою Коцюбинської селищної ради Оленою Сокотюк та депутатом облради Ігорем Домбрвоським попрямували до голови ОДА Олексанра Терещука.
Примітно, що після того, як на суд по моїх повноваженнях, прийшли вперше депутати “Нових облич” та їхня група підтримки, я запропонувала депутатм “Нових облич” просто після засідання перейти дорогу до ОДА (суд напроти) і піти з нами до Терещука з питанням щодо відновлення роботи стаціонару. Ніхто з них не пішов до Терещука.
Більше того, депутатка Олександра Куцан запропонувала їм підписати звернення щодо відновлення стаціонару на Лісовій.
Жоден не підписався. Депутат Ігор Рожанський відмовився в категоричній формі.
Для нас перейти дорогу і вкотре після суду піти до голови ОДА не складає жодних проблем. Але депутатам “Нових облич” і самопроголошеному голові селища Сергію Данішу медичний заклад не цікавий. Цікаві повноваження і доступ до бюджету.
У Терещука в приймальні нам повідомили, що його нема на місці. У цей момент з його кабінету вийшов один з працівників. Я задалась питанням, як може виходити хтось з кабінету голови ОДА, якщо його там немає. Сказала, що ми вміємо заходити в двері чиновників у робочий час. Ці наші здібності краще не перевіряти. Я думаю, це всі розуміють.
Тоді вийшов сам Терещук і запросив нас до кабінету.
Я наголосила, що стаціонар треба повернути  на Лісову і що треба запускати ямковий ремонт на тій частині дороги, яка перебуває на балансі області (виїзд з ДОЗ до Києва).
Після того, він закликав до розмови своїх профільних заступників.  Ямковий ремонт пообіцяли зробити до ІІ туру. Я просила дотримати ці строки.
“Що стосується стаціонару, до п’ятниці профільна заступниця голови ОДА пані Арешкович має відвідати селище. Терещук сказав, що хоче стаціонар зберегти і просить нас визначити, в якому форматі це прийнятно для громади. Арешкович має відвідати Коцюбинське у четвер і доповісти Терещуку в п’ятницю за результатами. Ми передали близько 400 підписів. Терещук має бути зацікавлений в тому, щоб перед виборами поставити крапку в цьому питанні і зберегти медзаклад, як того вимагає громада”, – наголошує депутат облради Ігор Домбрвоський (ВО “Свобода”).
Окрім цього, я наголосила на тому, що нам треба просто зберегти юридичну існтитуцію. Нам не треба додаткові кошти. Приміщення є. Медперсонал є. Населення майже 30 тисяч. Куди урізати медичне обслуговування?
Хочу звернутися до депутатів “Нових облич”. Мине Ваша каденція. Минуть Ваші зв’язки з Ірпенем і ви, як і депутати попередніх каденцій станете просто мешканцями селища. Так, може у Вас з’являться квартири чи ділянки в лісі у приватній власності. Але що Ви залишете громаді?
Невже так важко просто перейти дорогу і відстояти право односельців на якісну медицину? Це година часу. Звісно, що цікавіше провести цей час у соцмережі, чи всім гуртом прийти, щоб зірвати вчергове суд щодо поновлення Матюшиної на посаді. Це ваш максимум.
Рівно три роки тому 8 квітня відбувся перший переворот. Главацька незаконно стала головою селища. Що вона, Микола Єременко чи Сергій Даніш залишили селищу, окрім вимитого бюджету в результаті переворотів?
Настане час і всі будуть відповідати за законом. А всім депутатам ще й доведеться дивитися в очі односельцям, яких вони позбавляють якісного медичного обслуговування і залишили розбиті дороги.
Авторка: Ольга Матюшина, голова смт Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539