Кандидат в нардепи Карплюк обіцяв за переворот в Коцюбинському депутату 20 000$ і не заплатив (аудіо)

0

Селище Коцюбинське під Києвом – це гаряча точка. Саме тут останні 4 роки б’ють активістів, палять машини і відбулося 5 (!!!) переворотів влади. Поки ніхто не сів.

Всі розуміли, що за цим всім стоїть екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк, який зараз балотується в нардепи по 95 округу. Всі розуміли, що чорним реєстраторам, які знімають з реєстру законно обрану громадою селищну голову Ольгу Матюшину платять хабарі. Мета – дерибан Біличанського лісу та бюджету селища Коцюбинське. До речі, саме в Біличанському лісі в фігуранта антикорупціних розслідувань Володимира Карплюка є ділянка, яку він намагався забудувати висотками.

Але одне діло розуміти, а інша справа отримати докази. І у нас вони нарешті з’явилися. Бог є.

Ось аудіозапис, який зробили під час спецоперації, яка відбувалася рівно рік тому. Саме тоді другого самопроголошеного голову селища – депутата Миколу Єременка – СБУ взяло на хабарі. Він вимагав в Матюшиної гроші за голосування бюджетних питань.

Цей короткий аудіозапис доводить: 

– треба були гроші на хабар за внесення в реєстр Єременка замість Матюшиної (тоді їздили по всій області і шукали чорних реєстраторів)

– Карплюк за голосування депутата Миколи Єременка за недовіру селищній голові обіцяв 20 000$ і тоді з ним не розрахувався. (Скільки отримали інші депутати – наразі слідство має з’ясувати. Не все ж робити журналістам, але ми допоможемо).

– Єременко, якого зоозахисники звинувачують у догхантерстві, не подає декларацію в НАЗК, бо має лише чорний дохід від ігрових автоматів на Академі і Житомирській. Раніше він хизувався тим, що громив гральні автомати і нібито боровся з цим самим гральним бізнесом. Ну, про це ми проінфомруємо НАЗК.

– Ну, і окрім того, Єременко знатний сексист, який думає, що “бабу нужно покарать”. Бабокаратєль.

Тут треба роз’яснити тим, хто не слідкує за цією мелодраматичною сюжетною лінією одну важливу деталь. Ми раніше писали про те, що Єременко тероризує селищну голову Ольгу Матюшину нічними дзвінками, запрошує в лазню і не розуміє, чому та йому говорить, що готова прислати йому мотузку і мило і пояснює, що формат лазні це не формат Матюшиної й просить їй більше не телефонувати щодо таких питань. Аудіо розмови на цю тему ми теж викладали.

Згодом Єременко з горя зареєструвався на сайті знайомств. Молодих дівчат не попереджав, що на них чекає майбутнє в стилі #БабуНужноПокарать. Обіцяв кіно, прогулянки в Києві.

Чому аудіо про те, що Краплюк обіцяв 20 000$ за голос Єременка з’явилося тільки зараз? 

Ми пубілкували частину аудіозаписів рік тому, щоб довести всім, хто думав, що справа СБУ по Єременку і його подільнику – мешканцеві Ірпеня Євгену Мельничуку – нібито сфабрикована. Аудіозаписи зняли всі питання навіть в тих, хто повірив у легенду Єременка і Мельничука.

10 червня буде судове засідання. Ми вже більше року чекаємо рішення суду щодо перевороту влади Єременком. Вимагаємо, щоб Окружний адмінсуд поновив на посаді законно обрану громадою селищну голову Ольгу Матюшину.

У справі змінилися 3 судді. Переворотники затягують слухання справи, щоб урвати побільше грошей з бюджету й спробувати в інших справах, де оспорюються прокуратурою роздерибанені ділянки в Біличанському лісі, злити все на користь забудовників. Адже саме самопроголошений Сергій Даніш в суди надсилає листи й підтримує позицію дерибанників, а не прокуратури.

Учасники спецоперації, в ході якої взяли на хабарі Єременка і Мельничука, чудово розуміють, що в них рік як зв’язані руки і вони нічого не можуть вдіяти. Нам пощастило, що є совісливі люди в системі, які готові показувати людям правду і робити докази, які добуті в рамках спецоперації, публічними, якщо спарви не розслідуються належним чином, а перевороти влади під Києвом залишаються безкарними.

Чому не розслідуються справи?

Все просто. Починали дуже красиво. Проводили обшуки в Ірпені, в будинку Карплюка, він тікав з країни, далі драматично вертався, йому вручали підозри, а потім обласний осередок БПП, який очолював Ігор Кононенко, зрозумів, що працювали так гарно, що рейтинги були дуже погані. І замість того, щоб почати працювати якісно, вирішили йти на старі договрняки. Прокурора, який Карплюку вручав підозри одразу перевели.

Карплюку пообіцяли підтримку на виборах в парламент, недоторканість і “поставити на паузу” розслідування справ. Про це вже не раз писали.

На виборах всі бачили, що в захопленій Коцюбинській селищній раді були газети “#КомандаПорошенка”, в Ірпінській міськраді зберігали листівки й перетворили раду на штаб однієї політсили, що є порушенням закону, а в Будинку культури селища тільки БПП дозволяли зберігати агітаційний намет. Іншим – зась.

Поліція, яку очолює в країні такий результативний міністр як Арсен Аваков не може розслідувати нічого і ніколи. А без якісного розслідування прави лягають в судах… Аваков навіть не думає йти у відставку. Спалені машини? Побиті активісти? Смерть Гандзюк? Вбита дитина? Яка відставка? А він при чому?

Аваков йде на рекорд і хоче побити строк перебування Кравченка на посаді. Кравченко, до речі, закінчив життя самогубством. Зробив у голову два постріли.

Словом, навіть спецслужби розуміють, що вони нічого не можуть зробити з корупцією і вони вірять,що це може зробити лише профільне Міністерство магії, до якого входять журналісти. Тому дякую тому, хто мені надіслав цей аудіозапис до Дня журналіста. Оцінила.

Але, на жаль, Міністерство магії і журналісти не можуть притягати до відповідальності. На аудіо чітко видно, що ці політики – Єременко і Мельничук – вони поводяться бикувато і нарвано. Вони навіть і думки не припускають, що їм може загрожувати ув’язнення.

Парламентські вибори: що відбувається?

Навіть зараз Єременко і Мельничук працюють на Карплюка, щоб урвати якусь копійчину. Вони ніколи не працювали і не вміють заробляти самі достойні гроші. Це гієни регіонального розливу.

Підсудні Єременко та Мельничук заявили, що подалися в штаб Зе!команди для того, щоб піти в нардепи від 95 та 96 округів. Кому потрібні такі розкішні шлейфові кандидати? Це робиться виключно для того, щоб всім в регіоні показати, що в Зе!команду, яка може скласти серйозну конкуренцію Карплюку, набирають фріків.

Активісти та журналісти звренулися до БПП та до Зе!команди публічно з вимогою не зливати 95 округ Карплюку і виставити єдиного кандидата. Звісно, що я серйозний запит і вимоги до його доброчесності. Інші політсили також акликають об’єднатися.

Але до партійних з’їздів партій по суті залишається кілька днів, а жодна політсила не готова чітко сказати, хто піде проти корупції і організованого злочинного угруповання в регіоні.

Серйозне питання до БПП як до паралментської партії, яка має свої квоти в територіальних та окружних виборчих комісіях. Припиніть співпрацювати з Карплюком і зливати йому регіон і квоти.

Новітнє лідерство – це вміння брати на себе відповідальність.

Я прошу всіх колег з засобів масової інформації максимально висвітлювати перегонина 95 окрузі. Це одіозний округ Петра Мельника. Пристолична рекреаційна зона. Ставки тут дуже високі. І це питання безпеки активістів.

 

Авторка: Ірина Федорів, мешканка Коцюбинського, для УП

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539