Адмінресурс: у медзакладах Гостомеля агітація за Карплюка

0

В амбулаторії Гостомеля розміщено агітацію за кандидата в нардепи Володимира Карплюка. Її помітили мешканці селища, які надіслали світлину Руху ЧЕСНО. Фігурант антикорупційних розслідувань Карплюк балотується як самовисуванець у 95-му окрузі, до якого входять Києво-Святошинський район та Приірпіння.

Агітацію у вигляді книжки надруковано накладом 50 тисяч примірників на глянцевому папері. Кількість сторінок у ній сягає майже 100. Відповідальною за друк є бізнес-партнерка Карплюка – забудовниця Наталія Бойчук.

Аналогічна ситуація в Гостомельській селищній раді, де у ЦНАПі теж є агітація за цього кандидата.

Це не перше порушення, зафіксоване Рухом ЧЕСНО у 95-му окрузі, з боку цього кандидата-“гречкосія“.

У червні під час чемпіонату з регбі на стадіоні Ірпеня лунали заклики до голосування за Карплюка. Поліція тоді склала протокол на директора стадіонуза порушення правил агітації. 

Також після “гречкосійства” у Вишневому, де Карплюк пропіарився на новоствореному парку, негода змила все дощем. У соцмережах мешканці нарікають, що створення перед виборами представниками “Нових облич” об’єктів благоустрою за бюджетні гроші без проектів і зливників – звична практика.

Як раніше повідомляв Рух ЧЕСНО, восени 2018 року перед президентськими виборами фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Карплюк, якому перед цим прокурор Київської області оголосив дві підозридомовився з обласним осередком БПП про взаємну підтримку

Під час президентської кампанії місцева влада Приірпіння, яку уособлюють однопартійці Карплюка з “Нових облич”, у приміщеннях Ірпінської та Коцюбинської рад зберігали агітаційну продукцію Петра Порошенка, а в будинку культури в Коцюбинському – намет Порошенка. За цими фактами були звернення до правоохоронних органів, і винних у порушенні виборчого законодавства притягнули до відповідальності. 

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО зробив детальний аналіз кандидатів 95-го округу, дослідив агітаційний процес у Києво-Святошинському районі, а також проаналізував клонів 95-го та 94-го округів. Окрім цього, проаналізовано перших зареєстрованих кандидатів у 93-му окрузі на Київщині

Огляди кандидатів в інших округах Київщини готуються до публікації. 

21 липня 2019 року мають відбутися позачергові вибори до Верховної Ради України. Громадський рух ЧЕСНО збирає інформацію про політичні партії та кандидатів у нардепи у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата чи кандидатки, а й перевірити його/її на доброчесність.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539