Мазур на території українського консульства в Польщі. Чого вимагає Росія?

0

Український ветеран та політик Приірпіння Ігор Мазур, який балотувався в нардепи по 95 округу та кандидувавався в мери Ірпеня, зараз перебуває в українському консульстві у Польщі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. Його відпустили на поруки.

9 листопада Ігоря Мазура затримали на пункті прикордонного пропуску Дорогуськ. Росія звинувачує Мазура (позивний Тополя), який брав участь  в бойових діях на Донбасі, а зараз є працівником секретаріату уповноваженої з прав люди Верховної Ради, в участі у боях у Грозному під час Першої чеченської війни у 1990-х роках. Мазур ці закиди спростовує і каже, що працював там виключно як журналіст.

“Українські прикордонники не попередили мене, що я у списку Інтерполу”, – каже Мазур.

До Польщі Мазур поїзав на запрошення віце-спікерки польського Сейму Беати Мазурек, про що йдеться на сайті УНА-УНСО, де Мазур є заступником голови.

У неділю, 10 листопада Ігоря Мазура привезли до Окружної прокуратури Холма (Польща) і розпочали допит. Українець був без наручників. Наразі його відпустили на поруки.

Територія посольства вважається територією України.

“Продовжуємо працювати над якнайшвидшим поверненням Ігоря в Україну”, – зазначає на свой сторінці посол України в Польщі Андрій Дещиця.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fandrii.desh%2Fposts%2F3079393088740837&width=500″ width=”500″ height=”690″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

Народна депутатка Соломія Бобровська (“Голос”) зазначила, що Мазур, який є її помічником, не перший, хто потапив у таку пастку росіян і на засідання профільного комітету повинні обговорити МВС та прикордонної служби й МЗС у цьому контексті.

“Громада Приірпіння” стежить за подіями у Любліні й інформуватиме мешканців регіону про їхній перебіг.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539