Київ зробив освітлення Варшавки: за що дякують Прилипку?

0

У Гостомелі дякують селищному голові екс-регіоналу Юрію Прилипку за освітлення Варшавської траси.

Борди з написом: “Дякуємо Юрію Прилипку за дорожнє освітлення” з’явилися на трасі в селищі.

Журналісти “Громади Приірпіння” під час виступу мера Києва Віталія Кличка на презентації нового Генерального плану міста Києва чули, як він зазначив, що ледівське освітлення 7-ми км траси від Києва до Гостомеля, робиться за рахунок київського бюджету.

На сайті держзакпівель оприлюднено тендер на майже 13 млн грн з нового будівництва мережі зовнішнього освітлення по Гостомельському шосе у Святошинському районі міста Києва від стаціонарного посту дорожньої поліції «Гостомель» до межі міста Києва у напрямку міста Гостомель. Переможцем оголосили ПП “Ремводпласт плюс”.

Замовник робіт – комунальне підприємство електромереж зовнішнього освітлення м. Києва “Київміськсвітло”.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов повідомив у коментарі “Громаді Приірпіння” , що область і Київ досить тісно співпрацюють, а що стосується причетності Прилипка до освітлення згаданого відрізку траси він повідомив, що інформації такої не має, але обіцяв з’ясувати і повідомити.

Тим часом у соцмережі фейсбук користувачі дивуються з борду на честь Прилипка.

Місцеві вибори відбудуться у жовтні 2020 року і місцеві політики все частіше піаряться бюджетним коштом, зокрема і на об’єктах інфраструктури.

Нагадаємо, 26 вересня 2018 року рішенням Голосієвського районного суду за клопотанням прокуратури мера Гостомеля Юрія Прилипка, який зберігав на своїх складах автопарк втікача Януковича, відсторонили від посади.   Пізніше він оскаржив це рішення в апеляції.

До відома, прокуратура підозрює Прилипка у кількох злочинах. Йому інкримінують підробку документів та розтрату бюджетних коштів.  22 серпня Прилипку було вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України. Ці злочини передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна та забороною займати керівні посади строком на 3 роки.

29 серпня Голосіївський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу меру Гостомеля екс-регіоналу Юрію Прилипку. Його зобов’язали сплатити заставу 552 тис. грн. та здати закордонний паспорт.

15 вересня поліція та СБУ провели обшуки у  Прилипка. Його підозрюють в участі та фінансуванні злочинної організації, яка функціонує в Приірпінні та діє по всій Україні. Обшуки пройшли в будинку, де мешкає Прилипко по вул. Яровій та в його кабінеті в приміщенні селищної ради.

Того ж дня у Приірпінні затримали злочинну організацію з числа колишніх спортсменів та раніше судимих осіб за тяжкі та особливо тяжкі злочини. У поліції з’ясували, що організація діяла під прикриттям Гостомельського селищного голови екс-регіонала Юрія Прилипка. Зловмисники займалася розбійними нападами та вимаганням неіснуючих боргів,  застосовували силу і зброю, а також займалися шантажем і пошкодженням чужого майна.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539