Мера Гостомеля екс-регіонала Прилипка відсторонили від посади

0

Таке рішення ухвалив суддя Голосіївського районного суду міста Києва. Гостомельського селищного голову Юрія Прилипка відсторонили від посади на 60 днів. Про це “Громаді Приірпіння” повідомили мешканці Гостомеля, які були присутні під час судового процесу.

“Прилипко влаштував в суді циркове шоу. Привів групу підтримки з прихожан церкви, хору, якихось спортсменів. Прийшов гостомельський батюшка з церкви московського патріархату. В залі суду почав голосно молитися й співати щось типу “Боже храни Прилипка”. Нас не пускали в кімнату. На вході стояв якийсь чоловік з оточення Прилипка й кричав, що спочатку бабушок треба посадити”, – розповідає учасник АТО мешканець Гостомеля Олександр.

“Ми очікували такого рішення суду й дуже сподівалися, що Прилипка буде відсторонено від посади, оскільки така людина як він не має права бути при владі”, – наголошує Олександр.

Пісні священника не допомогли Прилипку лишитися на посаді.

“Пенсіонери та учасники групування “Автоєвросила”, яких привіз під суд Прилипко не вплинули на рішення, яке ухвалив суддя. Поводили вони себе дуже зухвало, вони були впевнені, що якщо їх багато, то перемога їхня. Кидалися битися до АТОвців, які прийшли з плакатами проти Прилипка. Радник Прилипка Ростислав Скуратівський накинувся на одного з військових, вирвав у нього з рук плакат і порвав його на шматки. Це виглядало досить дико. Й увесь цей шабаш супроводжувався вигуками в мегафон дочки Прилипка, депутатки Гостомельської ради Надії Дудник: “Ілліч, ми за тебе!”. Це якийсь сюрреалізм”, – каже депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“На суддю не подіяли доводи адвоката Прилипка про те, що в нього на утриманні знаходиться дружина”, – додає Марчук.

Як відомо, прокуратура підозрює Прилипка у кількох злочинах. Йому інкримінують підробку документів та розтрату бюджетних коштів.  22 серпня Прилипку було вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України. Ці злочини передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна та забороною займати керівні посади строком на 3 роки.

29 серпня Голосіївський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу меру Гостомеля екс-регіоналу Юрію Прилипку. Його зобов’язали сплатити заставу 552 тис. грн. та здати закордонний паспорт.

15 вересня поліція та СБУ провели обшуки у  Прилипка. Його підозрюють в участі та фінансуванні злочинної організації, яка функціонує в Приірпінні та діє по всій Україні. Обшуки пройшли в будинку, де мешкає Прилипко по вул. Яровій та в його кабінеті в приміщенні селищної ради.

Того ж дня у Приірпінні затримали злочинну організацію з числа колишніх спортсменів та раніше судимих осіб за тяжкі та особливо тяжкі злочини. У поліції з’ясували, що організація діяла під прикриттям Гостомельського селищного голови екс-регіонала Юрія Прилипка. Зловмисники займалася розбійними нападами та вимаганням неіснуючих боргів,  застосовували силу і зброю, а також займалися шантажем і пошкодженням чужого майна.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539