Колишній заступник Карплюка і чоловік Сюмар подався гречкосіяти в ЄС

0

Колишній заступник мера Ірпеня екс-регіонал Дмитро Христюк відтепер з партією “Європейська солідарність”. Такі фото він постить на своїй сторінці у Facebook. Формат такий самий, як і в депутатів з фракції Блоку Петра Порошенка Ірпінської та обласної рад.

Політичне гречкосійство у рік місцеви виборів відбувається просто в час карантину. Коробки мають не лише бренд ЄС, а й підпис, що вони саме від Дмитра Христюка. Без цього напису допомога не подіє на результати виборів 2020 року.

На попередніх місцевих виборах Дмитро Христюк вів політсилу “Нові обличчя”, яку очолює фігурант антикорупціних розслідувань Володимир Карплюк, на вибори в облраду. Партія тоді не подолала 5% бар’єр і не потрапила до облради. Залишилося півроку до місцевих виборів і Христюк тепер позиціонується під іншим політичним брендом.

Нагадаємо, після поразки на виборах Карплюк влаштував Христюка своїм заступником. На цій посаді, як повідомляв Рух ЧЕСНО, Христюк відзначився тим, що підписав договори з ФОП-ом-мерцем.

Читати також: “Мертві душі-3”. Як бюджетні гроші виводяться через небіжчика

Правоохоронці розслідували справу і навіть передали її до суду.

У суд брати на поруки політика приїхав тогочасний заступник голови фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук. Як згодом стало відомо, у Христюк вів спільний побут із народною депутаткою Вікторією Сюмар (тоді вона була в “Народному фронті”, а зараз в “Європейській солідарності”), які вони вирішили узаконити, щойно стало відомо про те, що вони проживають у незадекларованому маєтку сім’ї Вікторії Сюмар.

Читати також: Звідки гроші в матері нардепки Вікторії Сюмар на елітні маєтки

Після скандалу Сюмар поспіхом вийшла заміж за Христюка. Всі провадження зупинилися.

Крім цього прокуратура виявила, що Христюк не задекларував квартиру, яку за ціною нижче ринкової придбав у бізнес-партнерки Володимира Карплюка.

До того, як обійняти посаду заступника мера Ірпеня, Христюк був на посаді заступника голови ОДА, прошов по квоті УДАР. До Ірпеня його направили як очільника робочої групи, щоб він провів антикорупційну роботу і розібрався з резонансними побиттями активістів. Через кілька тижнів після того Христюк домовився з Карплюком і очолив осередок його партії.

Коли чиновник працював ще в ОДА,  до місцевих виборів 2015 року, він паралельно був депутатом Баришівської міськради. Його обрали як очільника списку “Партії регіонів”. У цій раді, як повідомляв Рух ЧЕСНО, Христюк був майже 100 % прогульником і на сесіях не працював. Після Революції гідності політик не склав мандат, який отримав завдяки “Партії регіонів”.

Після звільнення з посади заступника мера Ірпеня у 2018 році чоловік народної депутатки Сюмар був тривалий час безробітним. Згодом його обрали почесним президентом та головою Наглядової ради Національної Федерації змішаних єдиноборств ММА України. Про це він сам повідомив на своїй сторінці на початку 2020 року.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539