Застави на виборах: скільки доведеться сплатити кандидатам у Приірпінні?

0

Вибори 25 жовтня відбудуться у всіх громадах Приірпіння за партійною системою, оскільки партійний бар’єр знизили до 10 000 виборців. Більше того, кандидатам у депутати і мери треба буде внести заставу. “Громада Приірпіння” вирішила порахувати, скільки коштів доведеться зібрати партійцям для того, аби висунути лінійку кандидатів та кандидата в мери, який може бути як предстаником партії, так і самовисуванцем.

Згідно з формулою, яку оприлюднив Рух ЧЕСНО, на кожну 1 000 виборців треба внести приблизно 209 грн застави. Кандидати у мери кожної громади – Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Коцюбинського будуть платити 4723 грн, оскільки всі ці громади мають до 75 000 грн виборців.

Найбільшою за кількістю виборців залишається в Приірпінні громада Ірпеня, хоча тут міськрада втратила майже 30% виборців через те, що від’єдналися Гостомель, Ворзель та Коцюбинське. Тут відповідно буде найбільший рівень застави і з огляду на кількість виборців, яка була станом на квітень 2020 року, сума становитиме майже 11 300 грн.

Щодо Бучі, яка отримала статус райцентру і забрала до свого складу Ворзель, то ця ОТГ буде мати заставу для партійної лінійки на рівні майже 8 500. Розрахунок робився з огляду на те, скільки виборців у цій ОТГ обліковувалося станом на квітень 2020 року.

Що стосується Гостомельської ОТГ, де станом на березень 2020 року нараховувалося понад 17 500 виборців, застава становитиме приблизно 3 700.

У селищі Коцюбинське, якщо його не приєднає парламент найближчим часом постановою до Києва, буде становити приблизно 2 200 грн . Під час розрахунку бралася кількість виборців 10 541, яка була відома “Громаді Приірпіння” станом на березень 2020 року.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539