Родина забудовника та кандидата від ЄС Рибальченка отримала землю в лісі

0

На сесії Бучанської ради 24 вересня депутати виділили землю родині кандидата в депутати від партії “Європейська Солідарність” Юрія Рибальченка.

Чоловік відомий у Бучі тим, що побудував ЖК “Міленіум” і саме в його будинках, як зазначали в рекламних слоганах, нібито мав жити шоумен та кандидат у мери Києва Сергій Притула.

Дві земельні ділянки, вкриті лісом і розташовані поряд, загальною площею 18,6 соток отримали дружина Рибальченка Мар’яна Рибальченко та тезка брата забудовника Олександр Рибальченко.

Мар’яні Рибальченко депутати виділили 10 соток. Голосували усі майже одноголосно. Дружно проголосували за виділення землі й депутати від БПП Людмила Войналович та Катерина Цип’ящук, яких публічно обласний осередок партії звинуватив у співпраці з Федоруком і замінив оновленим складом, нібито незалежних патріотів, до числа яких увійшов і Юрій Рибальченко.

До слова, Войналович та Цип’ящук все ж балотуватимуться до Бучанської ради, але від різних партій – від “За майбутнє” та партії “Удар”. До слова, список партії “За майбутнє” в Бучі очолює рідна сестра Федорука Лариса Федорук. Офіс партії “Удар” розташований в приміщення телеканалу “Погляд”, який очолює Олексій Зіневич. Він на цих виборах балотується від “Удару” в Ірпінську раду та в облраду.

Олександр Рибальченко отримав 8,6 соток поряд з Мар’яною Рибальченко. За це рішення депутати також проголосували майже одноголосно.

За інформацією від джерел у Бучанській раді, невідновним ресурсом громади Федорук розрахувався з Рибальченком.

“Кілька років тому Рибальченко передав кошти Федоруку за дозвіл побудувати по вул. Тарасівській,2 висотку. Тоді Рибальченко вмовляв мешканців приватного сектору по Тарасівській обміняти свої будинки на квартири в новобудові. Але знайшлися клієнти, які дали більше за будівництво АТБ на тому місці і Рибальченко почав вимагати у Федорука свої кошти назад. Грошей Федорук не повернув і вирішив розрахуватися землею, як він часто робить, розраховуючись землею з артистами, прокурорами, суддями”, – розповідає джерело в Бучанській раді.

Рибальченко раніше підтримував мера Бучі Анатолія Федорука, який зараз йде від “Слуг народу” й приїздив на його захист під прокуратуру.  Для розуміння, Рибальченку, який підтримував Федорука, періодично дозволяли не сплачувати пайову участь в міський бюджет.

“Я хочу, щоб люди розуміли, що голосуючи на місцевих виборах, вони віддають свій голос не за Порошенка, не за Зеленського, не за Тимошенко, а конкретно за того кандидата, який має тут на місці представляти їхні інтереси. І це є його вичерпна функція – відстоювати інтереси громади, займаючись господарчою діяльністю. Чим відрізняється новий склад партійного осередку партії “Європейська Солідарність” від нині діючих депутатів з цієї ж партії? Та абсолютно нічим! Вони як знищували так і знищують ресурси громади. І представляють не ваші інтереси й навіть не політичний курс партії, а свої шкурні інтереси. І, зауважте, це вони ще не стали депутатами”, – зауважує кандидат у мери Бучі та перший номер у списку партії “Свобода” Віктор Бархоленко.

Також на цій сесії депутати та міський голова Федорук проголосували дозвіл на забудову багатоквартирними будинками 2 га лісу в межах вулиць Шевченка, Гоголя та провулку Революції.

Нагадаємо, 14 вересня обласний осередок розпустив Бучанський осередок партії “Європейська Солідарність” на чолі з Людмилою Войнолович через те, що “Анатолій Федорук, заручившись підтримкою партій “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Сила і честь”, “За майбутнє” та інших політичних сил, які мають ознаки носіїв антиукраїнської ідеології, намагався нав’язати обласному керівництву “Європейської Солідарності” наближених до себе осіб”.

Новою очільницею “Європейської Солідарності” стала адвокатка Володимира Карплюка та голова ОСББ в Бучі Катерина Українцева. Жінка заявила, що її метою було “очистити осередок від людей, які себе скомпроментували своїми голосуваннями в раді”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539