Люди Федорука з Бучанського осередку ЄС оголосили про саморозпуск

0

Діючі депутати Бучанської ради від БПП Людмила Войнолович та Катерина Цип’ящук разом з однодумцями та прихильниками партії Європейська солідарність заявили про розпуск Бучанського осередку.

Таку заяву вони озвучили у зверненні до очільника партії Петра Порошенка на сторінці Бучанського осередку партії в фейсбуці.

Причиною демаршу називають висування на посаду Бучанського міського голови від партії ЄС голов ОСББ “Новий 14” у Бучі Катерини Українцевої.

У відео партійці ЄС називають Українцеву адвокатом екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка та директором фірми, яка на місці пологового побудувала житловий комплекс.

“Мені справді запропонували очолити Бучанський осередок ЄС. Але про своє висування я зможу сказати лише після конференції, яка відбудеться 16 вересня. Моєю умовою дійсно було очистити осередок від людей, які себе скомпроментували своїми голосуваннями в раді. Я готова була спілкуватися з кандидатами в депутати, але вони вирішили зробити цю заяву. Я вважаю, що це навіть краще для мене. Це розв’яже мені руки”, – розповідає “Громаді Приірпіння” Катерина Українцева.

“Щодо Карплюка, то я дійсно представляю його інтереси в деяких справах як адвокат – це адміністративні та цивільні справи. Але у мене окрім Карплюка ще багато клієнтів і це аж ніяк не означає, що я чиясь там людина. Що стосується будинку, побудованого в Ірпені. Прокуратура зверталася до суду про розірвання договору оренди земельної ділянки ще в 2006-му році, зіславшись на те, що там мав будуватися медичний центр. Але цільове призначення там житлова та громадська забудова. Між підприємством КНМЦ та Ірпенем була укладена угода про те, що Ірпінь надасть додатково земельну ділянку більше 2 га для будівництва медичного центру. При чому, місто мало співфінансувати цей проект. Але місто коштів не виділило й додатково землі не надало. Коли прокуратура звернулася до суду, ми надали документи, що цей проект ніхто не взявся фінансувати і взагалі цей медцентр мав буди побудований в іншому місці. Прокуратура цю справу в суді програла. Зараз я вже не директор цієї фірми”, – додає Українцева.

Громадський діяч Віктор Бархоленко, який планує балотуватися на посаду мера Бучі від ВО “Свобода”, переконаний, що існуючий партійний осередок “Європейської Солідарності” повністю підконтрольний Федоруку і його необхідно переформатувати, проте, варто дивитися, щоб туди не зайшли люди іншого одіозного забудовника Карплюка:

“Доказом того є ті рішення про дерибан лісу, які депутати від БПП приймали за вказівкою Федорука. Ви подумайте, що ці люди зробили для громади окрім знищення невідновного ресурсу міста? Та нічого. До того ж, коли ми захищали ліс від знищення на Кампі, а тогочасна народна депутатка від БПП Ольга Червакова встановила там громадську приймальню в наметі, місцеві депутати від БПП не те, що не приїхали й не спитали як справи, а всупереч закону й думці громади проголосували за забудову й знищення лісу. Тому, якщо вже вирішили розпускатися, то розпускайте Бучанський осередок ЄС, бо всеодно толку з них громаді жодного. Лише Федоруку вигода – свої вже пригодовані кишенькові депутати”.

Як відомо, депутати Бучанської ради від БПП Войналович та Цип’ящук підтримували й підтримують мера Бучі Анатолія Федорука. Зокрема, ходили разом з ним на суди, де Федорука судять за розкрадання лісу в особливо великих розмірах.

Окрім того, депутати Бучанської ради від БПП голосували за виділення земельних ділянок у лісі, не дивлячись на звернення бучанців, які прийшли на сесію, захистити ліс від знищення.

Разом з тим, обласний осередок Європейської солідарності заявив, що підтримує Українцеву на посаду Бучанського міського голови і робить все, щоб очистити осередок від людей Федорука.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539