Адмінресурс на захисті Федорука: пікетують слідче управління ГПУ

0

Близько 9:00 12 жовтня під стінами слідчого управління ГПУ (вул. Петлюри) розпочався пікет на захист мера Бучі та секретаря ради. Загалом кількість присутніх сягає дещо менше 50 осіб. Приїхали депутати Бучанської ради від партії “Батьківщина” (Ганна Крупа, Музафар Османов, Олег Квашук), БПП (Микола Григорусь), УКРОП (Дмитро Паустовський), Партія захисників вітчизни (Микола Йощенко, Олексій Гарбуз) і доволі багато депутатів від партії Нових облич, яка на виборах підтримала Федорука.

У робочий час під час акції присутня заступниця Анатолія Федорука – Лариса Матюшенко та юрист ради Тарас Шаправський.

Підтримати міського голову екс-регіонала приїхали члени так званої Бучанської варти та колишній конкурент по округу Федорука – псевдомайданівця Володимир Давидюк, якого журналісти називали техкандидатом, що мав би розрізвати голоси козака Гаврилюка.

Також приїхали забудовники, зокрема Юлій Рибальченко, якому на минулій сесії пробачили 200 тисяч пайової участі.

Приїхали забудовники, які отримали ділянку в лісовій зоні на Пушкінській в Бучі. Костянтин Кужуховський, який є членом партії НО і стверджував, що є власником ділянки в лісі, теж присутній на заході.

1

На мітинг, як твердять очевидці, звезли і комунальників. У натовпі помітили начальника Бучанського ЖЕКу Володимир Кравчук.

Голова ГО “Відгук” Світлана Стадніченко, яка останнім часом в соцмережі схвально відгукується про діяльність екс-регіонала Анатолія Федорука та Василя Олексюка, теж приїхала підтримати мера.

Також на захід під’їхав кандидат у депутати від Нових облич до Бучанської міської ради, який програв вибори, – Іван Лисенко.

Без імені

Зі слів мітингувальників, на допит сьогодні викликали секретаря ради екс-регіонала Василя Олексюка.

Коли про пікет адмінресурсу дізналися активісти Бучі, то кілька десятків чоловік оперативно під’їхали під слідче управління. Дехто відвертає голову, коли їх фотографують активісти.

Без імені

Побачивши активістів, мітингувальники згорнули свої друковані на цупцій клейонці плакати та почали вимагати у мегафон, щоб Олексюка випустили з допиту.

1

Близько 13:00 Олексюк вийшов зі слідчого управління.

Нагадаємо, 11 жовтня секретареві Бучанської ради Олексюку та Анатолію Федоруку вручили підозри. Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко. Пізніше Федорук спростував факт вручення й заявив, що його викликали до слідчого управління, де, як він думає, йому мають вручити підозру особисто. Федорук наголосив, що 11 жовтня підозру отримав тільки Олексюк.

“Громада Приірпіння” намагалася дотелефонуватися до міського голови Бучі. Він слухавку не бере. У нього звучить рінгтон з х/ф “Повернення Будулая”.

У відповідь на sms редації Федорук відписав: “Тексту підозри ще не бачив. Якщо завтра ознайомлюся з текстом, то вам прокоментую”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539