Як виводять гроші на УЖКГ “Біличі”: аварійна обрізка дерев – 350 000 грн

0

З бюджету Коцюбинського витратять 350 000 грн на обрізку аварійних дерев.

Це майже в 6 разів більше, ніж на подібні роботи витрачала громада у 2016 році.

Про те, що саме таку суму планують перерахувати УЖКГ “Біличі” свідчить договір між Коцюбинської селищною радою та комунальним підприємством.

 

За цим договором вже здійснена проплата у розмірі 250 тисяч гривень.

“Громада Приірпіння” вирішила перевірити проплати з рахунків селищної ради на зрізку дерев, починаючи з 2016 року і завершуючи 2020 роком, аби зрозуміти, скільки селище витрачало на такі потреби. Для цього на сайті пошуково-аналітичної системи 007 редакція відсортувала всі перекази за цей період.

Як виявилося, в 2016 році з бюджету витратили менше 60 000 грн на обрізку дерев. Тобто в 2021 році ця сума виросла майже у 6 разів. Платежі почали зростати з того часу, як в 2018 році наприкінці року владу в селищі захопив Сергій Даніш, який нині представляє партію центральної влади “Слуга народу”.

Колишні працівники УЖКГ “Біличі” припускають, що в комунального підприємства, яке перебуває на межі банкрутства і через яке виводилися мільйони на ТОВ “Мастер-Енерго”, немає грошей і тому такими траншами з бюджету намагаються закривати хоча б заробітну платню тим, хто працює в штаті. На вимогу депутатів від УДАРу та “Голосу” керівництво УЖКГ “Біличі” відмовляється звітувати під час сесій про фінансовий стан справ в КП вже півроку.

Нагадаємо, з бюджету селища витратили 110 тисяч на мурал – малюнок на паркані.

селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш (“Слуга народу”) отримує більше зарплату, ніж мер міста-мільйонника. Окрім того Коцюбинська рада купила машину за 600 000 грн, на який і їздить Даніш.

Також у Коцюбинську селищну раду за кошти платників податків замовили домофон, щоб громадяни не могли просто так заходити в приміщення ради. На це витратили 30 000 грн. Окрім цього для працівників ради купили кавоварку в “Епіцентрі”, за яку з бюджету віддали майже 17 000 грн.

Нагадаємо, комунальне підприємство селища Коцюбинське УЖКГ “Біличі” на грані банкрутства. На нього вивели мільйони бюджетних коштів і керівництво КП не хоче звітувати перед громадою і депутатами. Наразі УЖКГ винне “Київводоканалу” мільйони гривень за водовідведення і є загроза відключення води. Даніш зізнався, що в передвиборчий рік, коли коштом УЖКГ робили піар на благоустрої, він під свою відповідальність сказав не платити кошти за водовідведення.

За відсутності спроможності забезпечити соцпослуги в Коцюбинському, бюджет селища платить Ірпеню за те, що вони обслуговуватимуть мешканців селища.

Ірпінським перевізникам за пільговиків з бюджету відголосували спершу 400 000, а далі ця сума зросла до 1 млн. А в ірпінський соцзахист для зарплат працівників пішло понад 650 000 грн.

У передвиборчий рік, на парки і сквери, зокрема з рахунків УЖКГ “Біличі”, були витрачені мільйони гривень.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539