У Коцюбинському виділили 100 000 на знищення амброзії

0

Коцюбинська селищна рада з місцевого бюджету виділила майже 100 000 грн на знищення амброзії.

Ця рослина викликає алергічну реакцію і її дійсно треба знищувати.

Але сума, яка зазначена під час офіційної закупівлі, може бути серйозно завищеною.

“Громада Коцюбинського” поцікавилася в одному із столичних КП скільки коштує знищення амброзії. Виявилося, що засіб для знищення бур’яна плюс робота будуть коштувати в середньому 5,5 грн на метр квадратний.

Якщо суму закупівлі 98 000 грн поділити на 5,5 грн, то отримаємо площу понад майже 18 000 м2. А це дещо менше 2 га. У селищі-анклаві таке сукупчення амброзії було б дуже помітним. Тому дописувачі групи “Громада Коцюбинського” не виключають, що ці гроші можуть просто бути перераховані, а роботи не виконані у тому обсязі, за який сплатили з бюджету.

У документації йдеться про те, що площа, яку мають обробити, складає на один гектар менше.

Гроші отримав підрядник, який самостійно не планує виконувати роботи.

Денис Коробкін написав листа, що це будуть роботи на субпідряді. Один із субпідрядників – з Одеси. Відповідно для підприємця з Одеси такий субпідряд в Коцюбинському, яке розташоване в Київській області, доволі вигідний.

Сам Коробкін мешканець селища Коцюбинське. Проживає на Пономарьова 6-а. На його рахунку по суті дуже мало закупівель і вони можуть носити технічний характер.

Саме з ним рада і вирішила укласти договір. Це відображено в протоколі від 7 липня.

Нагадаємо, селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш (“Слуга народу”) отримує більше зарплату, ніж мер міста-мільйонника. Окрім того Коцюбинська рада купила машину за 600 000 грн, на який і їздить Даніш. Раніше “Громада Коцюбинського” повідомляла про те, що замість автоматизованої системи поливу комунальники вирішили купити за кошти платників податків у “Епіцентрі” скутер за 30 000 грн. При цьому клумба, яку зробили на Меблевій, 2 геть суха. Кущі тут напівзів’ялі. За неї віддали близько 50 000 грн.

Комунальне підприємство селища Коцюбинське УЖКГ “Біличі” на грані банкрутства. На нього вивели мільйони бюджетних коштів і керівництво КП не хоче звітувати перед громадою і депутатами. Наразі УЖКГ винне “Київводоканалу” мільйони гривень за водовідведення і є загроза відключення води. Даніш зізнався, що в передвиборчий рік, коли коштом УЖКГ робили піар на благоустрої, він під свою відповідальність сказав не платити кошти за водовідведення. При цьому 2021 року на обрізку дерев виділили вже 250 000 грн.

За відсутності спроможності забезпечити соцпослуги в Коцюбинському, бюджет селища платить Ірпеню за те, що вони обслуговуватимуть мешканців селища.

Ірпінським перевізникам за пільговиків з бюджету відголосували спершу 400 000, а далі ця сума зросла до 1 млн.

У передвиборчий рік, на парки і сквери, зокрема з рахунків УЖКГ “Біличі”, були витрачені мільйони гривень.

Для того, щоб сайт ТОВ “ITV” поширював інформацію, яка вигідна команді Даніша (“Нові обличчя”, “Слуги народу”, “Європейська солідарність”), з бюджету виділили майже 50 000 грн.

Окрім того в раду закупили в “Епіцентрі” не лише кавоварку за 17 000, а й чайник за 3300. Також понад 3 000 грн витратили на питну воду при тому, що УЖКГ наголошує, що якість води в крані – нормальна.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539