Якщо Ви вирішили надіслати до редакції свою публікацію – бажано, щоб вона була оформлена належним чином. Для цього варто переглянути кілька вже розміщених колонок інших авторів у розділі “Колумністи”.

Текст НЕ надсилається файлом, а додається у тілі листа на адресу pigmaliones # gmail.com. Це дозволяє уникнути зайвого збереження файлу, а одразу переставити текст на сайт і швидше розпочати процес публікації Вашого матеріалу. Це суттєво полегшує роботу редакції.

Оформлення тексту відбувається за таким принципом (фото і відео виключно тоді, якщо є. Але наявність цих елементів публікації – дуже бажана. Документи теж слід фотографувати і додати відповідним чином).

Для початківців радимо дотримуватись хронологічного принципу викладу матеріалу. Починати слід із найсвіжіших подій. З того, що є новим для всіх. І тоді хронологічно йти до найдавнішого.

ЗАГОЛОВОК

ТЕКСТ: початок тексту – лід – це не менше 5-6 речень.

ФОТО1 (його прикріплюєте у додату до листа першим, щоб редакції було легше зорієнтуватись).

ТЕКСТ: продовження текту.

ЦИТАТА: Ім’я та прізвище того, кого цитуєте треба давати повністю і вказувати, ким є ця особа для громади (посада, активіст і т д). Якщо в тексті особу згадують вперше – треба зазначати повністю ім’я і прізвище.

Наприклад:

Безымянный

ФОТО2 (його прикріплюєте у додату до листа другим, щоб редакцїі було легше зорієнтуватись).

ТЕКСТ: продовження тексту.

ВІДЕО: лінк (залитого відео на Youtube або на будь-який інший сайт) або код з Youtube чи будь-який інший код носія, де розміжене відео).

Наприклад:

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/Lg4M5ziA_EA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

ТЕКСТ: продовження тексту

ПІДПИС + ФОТО автора (у додатку, відповідно, останній доданий файл).

До тексту варто доєднати фото автора матеріалу, оскільки “Громада Приірпіння” – це голоси громади, які не криються і прагнуть бути почуті владою та правоохоронними органами.

Вимоги для головної фотографії статті – чітка якість та бажано крупний план.

Лінкування тексту

Якщо Ви посилаєтесь на інформацію, яка вже була опублікована в ЗМІ, то частину цьоготексту бажано залінкувати. Це робиться доволі просто. Спершу скопіюйте лінк, на який треба зробити посилання. Слова, які треба виділити, як загіперлінковані (посилання), слід виділити мишкою і у документі формату WORD натиснути на значок глобусу з ланцюгами.

Далі вставити посилання, яке ви скопіювали і натиснути кнопку ОК.

Безымянный

Як генерувати код для відео з Youtube.

1. Натиснути під відео “Надіслати”.

2. Натиснути “Вставка”.

3. Скопіювати код і вставити у потрібному місці в текст.

На цьому зображенні стрілочки згори вниз показують, що треба натискати.

Безымянный

І текст, і фото та інші файти бажано надсилати ОДНИМ листом, щоб редакція не загубила важливу інформацію чи частину авторської колонки.

Після того, як текст перед публікацією заставляється на сайт разом з фото та відео, остаточний варіант надсилається автору на узгодження.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539