Прокуратура Київщини обіцяє захисти ліс під Коцюбинським

0

Заяви Денисової про сплату страхових пенсійних внесків підприємцями безпідставніКиївський апеляційний адміністративний суд 2 вересня розгляне справу за позовом Прокурора м. Ірпеня щодо скасування рішень Коцюбинської селищної ради, якими незаконно розширили межі селища та роздали лісові землі Київської громади мешканцям дніпропетровської області та місцевим  депутатам. Суд першої інстанції Прокурор м Ірпеня програв, оскільки не подав до місцевого суду докази лісогосподпрського призначення розданих земель.

Телеканал СТБ, реагуючи на прохання активістів, відправив запит на Святошинське лісопаркове господарство й отримав пакет документів, які підтверджують, що землевласником спірних земель є громада Києва, а землекористувачем Святошинське ЛПГ з 1956 року. Ці документи журналісти телеканалу відправили до Генеральної прокуратури України та прокуратури Ірпеня.

Завдяки активним діям коцюбинчан та журналістів у суді буде представник прокуратури Київської області. Хід розгляду справи Генпрокуратурою взято на контроль.

“Генеральною прокуратурою України доручено прокурору Київської області забезпечити участь у розгляді згаданої справи судом апеляційної інстанції, урахувавши при цьому доводи, викладені у Вашому журналістському запиті,” – йдеться у відповіді на журналістський запит телеканалу СТБ за підписом Начальника головного управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень (Генпрокуратура).

У прокуратурі області підтвердили, що на судовому засіданні 2 вересня буде їхній представник.

“Усе в нас є. Я думаю, проблем не буде з доказовою базою. Суд прийме законне рішення. Прокуратура захищатиме ліс в інтересах держави. Там буде наш найкращий кваліфікований представник,” – заявив Олег Кетов, начальник відділу представництва інтересів громадян і держави в судах (прокуратура Київської області).

Коцюбинчани звернулися до народного депутата Ксенії Ляпіної, яка направила відповідне депутатське звернення до Генеральної прокуратури.

“Хочу наголосити, що рішенням № 689/22-5 Коцюбинське селищна рада порушила вимоги частини 2 статті 174 Земельного кодексу України, відповідно до якої рішення про встановлення і зміну меж сіл, селищ приймаються Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними, Київською чи Севастопольською міською радами за поданням районних та відповідних сільських, селищних рад.

Враховуючи викладене, відповідно до ст.ст. 16,17 Закону України “Про статус народного депутата України”, надсилаю зазначене колективне звернення Колісник_В.І. та Федорів_І.П. для розгляду, організації всебічного та об’єктивної перевірки викладених у ньому фактів та відповідного прокурорського реагування,” – йдеться у зверненні.

Поки питання вирішується в судах, мешканці Коцюбинського, Києва, Ірпеня, Бучі продовжують збір підписів, щоб надати лісу високий природоохоронний статус Національного парку, щоб жодна місцева влада не змогла в майбутньому роздавати в приватну власність рекреаційний ресурс України.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539