ДАІ обіцяє врегулювати поворот в Коцюбинському, де влітку загинула дитина / ОНОВЛЕНО

0

Отримавши численні звернення від мешканців вулиці Меблевої, після трагічної загибелі 8-річного хлопчика цього літа, до Начальника управління ДАІ в Київській області з проханням врегулювати відповідним чином поворот звернувся телеканал СТБ.

Нагадаємо, що кілька місяців тому загинула дитина, яка перебігала дорогу від сміттєбаків до свого будинку по вулиці Меблева 11-б. Через машину-сміттєзбирач, яка закривала і унеможливлювала максимальний огляд дороги, дитину, яка вискочила на дорогу, не помітила жінка, що виїхала з-за повороту на джипі.

На цьому повороті не раз ставались ДТП, оскільки візуалізація повороту особливо в час сутінків, коли по один бік ліс, а по другий паркан меблевої фабрики  суттєво утруднена. За словами мешканців, немісцеві водії набирають швидкість, не помічають поворот  ліворуч і їх заносить вперед, де немає дороги.

Зокрема небезпеку посилюють й інші фактори: одразу за поворотом є кінцева зупинка громадського транспорту, а щоб викидати сміття, мешканці щонайменше двох будинків ходять через дорогу до сміттєбаків, що розташовані одразу за десять метрів від небезпечного повороту.

На місці трагедії на дорозі лише намалювали пішохідний перехід, та й той без відповідних знаків попередження для водіїв.

Під час збору підписів на підтримку створення “Національного природного парку Біличанський ліс” до активістів мешканці Меблевої звернулися з проханням про допомогу.  Активісти у свою чергу звернулися до телеканалу.

Зважаючи на ці всі обставини, у своєму клопотання телеканал СТБ наполіг, щоб були встановлені “стопери” перед поворотом, знаки обмеження швидкості, знак “Обережно на дорозі діти” та вжили інших необхідних заходів задля безпеки руху.

Враховуючи й той факт, що кілька місяців тому, на залізничному переїзді потяг збив машину й покалічив водія, задля зменшення ризиків на залізничному переїзді громада попросила посприяти встановленню шлагбаума та на підвищенні встановити будь-яке авто, що не підлягає відновленню після ДТП на залізничному переїзді задля візуалізації водіям підвищеного рівня небезпеки.

До редакції телеканалу 6 вересня зателефонував працівник ДАІ Київської області Генадій Шевчук, на якого розписане це клопотання.

“Не хвилюйтесь, буде складено найближчим часом протокол і буде десь місяць часу на відповідне реагування. Можливо, встановлять все й до середини жовтня, а може, ще цього місяця. Тримаємо цю справу на контролі,” – заявив він.

Протягом найближчого часу мешканці Коцюбинського та журналісти зможуть переконатися, як працівники ДАІ Київської області тримають своє слово.

ОНОВЛЕНО:

Вже сьогодні до редакції зателефонував інспектор з організації дорожного руху з обслуговування Ірпінського регіону та міста Бучі Олег Коцюк.

“Цього місяця все має бути зроблене і на Меблевій і на залізничному переїзді. Свого часу я особисто писав протокол, коли трапилося ДТП на залізничному переїзді. Укрзалізниця заплатила штраф у розмірі 2 тисячі гривень. Там нема відповідної розмітки, нема дорожного знаку “стоп”, коли їдеш з Києва. Щоб облагородити так як треба переїзд необхідно 7-8 знаків,” – сказав фахівець.

“Щодо Меблевої, коли загинув хлопчик, я теж складав протокол. Там треба поставити знак “На дорозі діти”, ще кілька знаків та “лежачих поліцейських”, – додав він.

Редакція телеканалу СТБ та мешканці Коцюбинскього висловлюють свою подяку працівникам ДАІ та інспекторам цих служб за оперативне реагування.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539