Дерибанники й винищувачі лісу жаліються, що ліс поблизу їхньої ділянки вирубують/ ОНОВЛЕНО

2
До лісників зателефонували від Андрія Старовойта й повідомили про встановлення паркану й подальше винищення лісу поблизу новобудови школи “Пересвіт”.

“Подзвонили й сказали, що вже по сусідству встановлюють паркан. Чого дзвонили мені? Бо хочуть щоб їхня школа стояла ж в лісі, а не там, де всі ліс повирубують. Я виїжджаю на місце. Їду все перевіряти,” – повідомляє редакцію телефоном лісник Олександр Кулик.

Нагадаємо, майже рік тому Старовойт Андрій, ідейний натхненник депутата селищної ради Володимира Жаркова, як і близько 10 людей “Пересвіту” та їхньої партії “Пряма дія”, отримав в приватну власність прадавній ліс, який він винищив для забудови.

За інформацією, якою зараз володіють працівники Святошинського лісопаркового господарства зараз встановили паркан, а о 18:00 мають розпочатись роботи.

“Це смішно, що ті, хто винищив ліс тепер хочуть жити в лісі й захистити природу довкола себе від собі подібних. На ділянці під школу бойових мистецтв, яка по суті є приватним бізнесом для підготовки тілоохоронців, були винищені дерева не лише під забудову буділі. На майданчику має пересуватися техніка, складатись будматеріали,” – говорить Наталія Соколенко, журналістка телеканалу СТБ.

Коли дерибанили ліс, то нові власники обіцяли, що вирубають дерева лише під споруду. Про те, як працюватиме техніка й де будуть складати будматеріали, вони, очевидно, забули сказати громаді.

На думку лісника, паркан ставили вночі. З MMS яку надіслали лісники з місця події видно, що паркан збивали просто із зрубаних сосен. На місці зараз нікого немає.

Це ділянка не вздовж дороги, яка веде в ліс, а одразу за школою. За підрахунками лісника від будівлі школи паркан стоїть за сто метрів.

На місці події найближчим часом будуть працювати фотокори двох редакцій www.kotsubynske.com.ua та www.kotsubynske.org .

Оновлено:

“Там 3-4 людини зараз працює в спецодязі. Набивають паркан дощечка до дощечки. Дерева поки стоять. Це десь навскоси трохи від ділянки Старовойта,” – повідомляє коцюбинчанка Вікторія, яка щойно проїздила вздовж дороги.

Лісник Олександр кулик стверджує, що буде тут патрулювати до 18:00.

“Розмовляв я з прорабом. тут хоче будуватись якийсь начлаьник з Святошинського управління. Він тут на джипі був. Фундамент рити збираються. А для того, щоб дорогу собі прокласти туди, то мінімум їм доведеться 6 дерев по ходу спиляти.  Як тільки почнуть я викличу начальників, складемо протоколи й направимо в прокуратуру. Якби не телебачення, то тут уже б 100 котеджів було,” – повідомляє лісник з місця чергування.

За результатами чергування Олександр Кулик повідомив, що дерев увечері ніхто не рубав.

2 коментарі

  1. Винни 15 Жовтня 2010 at 22:07

    Пидрахуй в стране был, теперь появился лесник Чергуй)))))))))))) Тоже очень сговорчивый, куда его посылают, туда он и идет)))))))))))

  2. житель коцюбинского 11 Лютого 2011 at 15:01

    сколько можно врать о спиленных деревьях?Сколько можно слушать эту “звезду экрана” Александра Кулика,который ,пользуясь своим родством лезет на экраны телевидения?Посмотрите сколько в лесополосе,которая находится в его так сказать”владениях”сухостоя,поваленных деревьев,зарослей кустарника,мусора,битого стекла,а он,вместо того чтобы заниматься непосредственной своей работой,корчит из себя лесного “Робин Гуда”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539